Malatya'da, Baş Denetçi Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Yerel

Malatya'da, Baş Denetçi Eğitimi Verilecek

Malatya\'da, Baş Denetçi Eğitimi Verilecek

Malatya'da, International Register Of Certificated Auditors onaylı baş denetçi eğitim semineri verilecek.

24.05.2013 11:28  Güncelleme: 11:36

Malatya'da, International Register Of Certificated Auditors (IRCA) onaylı baş denetçi eğitim semineri verilecek.

ENMAC M&K danışmanlık tarafından organize edilen International Register Of Certificated Auditors (IRCA) onaylı baş denetçi eğitim semineri 1 ila 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

5 gün sürecek seminer kapsamında 45 saat eğitim verilecek. Eğitimin sonunda katılımcılar, baş denetçi adayı olabilmek amacıyla sınava girecek.

Eğitimle ilgili bilgi veren ENMAC Eğitim Koordinatörü Hülya Mutlu, uluslar arası geçerliliği olan bir eğitim verdiklerini kaydetti.

Eğitimin "IRCA" onaylı olduğuna dikkat çeken Mutlu, "IRCA onaylı olan baş denetçi eğitiminin amacı kalite yönetim sistemi konusunda kariyer yapmak ve kendini geliştirmek isteyen insanların eğitim sonrası baş denetçi olarak atanmalarını sağlamak için süreci başlatmak" dedi.

Mutlu, kalite konusunda çalışmak isteyenlerin programa katılmalarını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Eğitime ilgi oldukça fazla oluyor. Malatya'da, birkaç ay aradan sonra tekrar bu eğitimi düzenlememiz hasıl oldu. Sadece firmalarda çalışan yöneticiler ya da üst düzey yöneticiler değil üniversitede okuyan ya da üniversiteyi yeni bitirenler; kalite, iş güvenliği ve çevre sistemleri yönetimi konusunda danışmanlık ve denetim yapmak üzere kariyer planlayan herkes için uygun olan bir eğitim. Ayrıca firmaların kalite yönetim sistemiyle ilgili istihdam etmek istediği kişilerde kesinlikle aradıkları özellikler arasında yer alıyor. Çünkü bu konuyla ilgili en ileri eğitimdir. Bilhassa kalite konusunda çalışmak isteyenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir program."

Adayların stajyer denetçilik döneminin ardından denetçi olarak atandıklarını belirten Mutlu, "Eğitim 5 gün sürecek. Bu çerçevede 45 saatlik bir eğitim verilecek. Eğitimde 5'nci günün sonunda katılımcılar uzun bir sınavdan geçiyorlar. Bu sınavı geçtikten sonra belgeyi almaya hak kazanıyorlar. Belgeyi aldıktan sonra stajyer denetçi oldukları bir dönem var. O süreci geçtikten sonra da denetçi olarak atanıyorlar. Bu işin en güzel tarafı da, denetçi olduktan sonra bu işle alakalı hem full time çalışabilirler hem de part time bu işi yapabilirler" diye konuştu.

Mutlu, eğitim sonunda adayların alacakları belgenin iş yaşamlarında kendilerine büyük katkı sağlayacağını kaydederek, "IRCA dediğimiz organizasyon, merkezi İngiltere'de olan uluslar arası denetçiler dediğimiz akredite bir kuruluştur. Eğitime, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri'nde mezun olan kişiler değil, diğer bölümlerden mezun olan kişilerde ilgi gösteriyor. Çünkü çalışmaya başladıkları zaman ellerinde belirli bir konuda kalifikasyonlarının olduğuna dair objektif delilleri oluyor. Yurt dışına çalışıp, yaşamayı düşünen insanlar içinde uluslar arası geçerliliği olan bir belge niteliği taşıyor" şeklinde konuştu.

Malatya'da düzenli olarak eğitimler düzenlediklerini ifade eden Mutlu, "15-16 Haziran'da TRT eski spikeri Güler Kazmacı'nın "Diksiyon, etkili sunum teknikleri ve iletişim" konulu şahane bir programı olacak. Bu programda güzel ve etkili konuşma ele alınacak. Bunlar herkes için bir zaruriyettir. Bu eğitime de herkesi bekliyoruz" dedi.

Mutlu, Eğitime katılmak isteyenlerin 0553 397 21 64 nolu telefonları arayarak, başvuruda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'da, Baş Denetçi Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement