Malatya Kent Konseyi'nden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Malatya Kent Konseyi'nden Bilgilendirme Toplantısı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlara yönelik "Evinizdeki Tehlike" konulu bilinçlendirme toplantısı düzenledi.

13.02.2013 13:20  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlara yönelik "Evinizdeki Tehlike" konulu bilinçlendirme toplantısı düzenledi.

Kent Konseyi Toplantı Salonu'ndaki programda konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, kadınların bilinçlenmesine yönelik her alanda çalışmalar yaptıklarını belirterek, pek çok kişinin o anda fark etmediği subliminal olarak da anılan bilinçaltı mesajların hem çocuklar hem de aile açısından büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

Bilinçaltı mesajın normal insan algısı limitlerinin altında kaldığını ve o anda fark edilmemek üzere tasarlandığını anlatan Dirikolu, mesajların insanların bilinçaltını etkilediğini ve özellikle bu tekniklerin reklamcılık, sinema filmi ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanıldığını vurguladı. Dirikolu, bu mesajların gençlere ve çocuklara cinsellik, şiddet, içki kullanımı ve satanizm gibi olumsuz davranışlar aşıladığını savundu.

Çocukların ilgiyle izlediği tanınmış birçok çizgi filmde ve gençlerin severek dinlediği yerli ve yabancı müziklerde bu tür mesajlara rastlandığına işaret eden Dirikolu, "Annelere bu konuda çok büyük işler düşmektedir. Çocuklarımızı bu tür yayınlardan uzak tutmazsak gelecek nesiller sapkınlık, cinsellik, şiddet ve satanizm etkisinde yetişmiş olacaklardır" dedi.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya Kent Konseyi'nden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement