Manisa'da 252 Bin 840 Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 252 Bin 840 Öğrenci Karne Aldı

Manisa\'da 252 Bin 840 Öğrenci Karne Aldı

Manisa'da il genelinde 252 bin 840 öğrenci 4+4+4 eğitim sisteminin ilk karnelerini aldı.

25.01.2013 13:56

Manisa'da il genelinde 252 bin 840 öğrenci 4+4+4 eğitim sisteminin ilk karnelerini aldı.

Fatih Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Bu yıl eğitim alanında pek çok yeniliğin yapıldığına dikkat çeken Altınsoy, "Eğitim alanında yapılan tüm yapısal yeniliklerin, atılan adımların başarıya ulaşması için nihayetinde insan eline, emeğine ihtiyacı vardır. Hangi yöntem, araç ve teknolojiyi kullanırsak kullanalım insan eğitiminde baş aktör özelde siz öğretmenler, genelde eğitim çalışanlarımızda. Bu gerçeğin idrakiyle 2012-2013 eğitim öğretim yarı yılı sonunda, başta öğretmenlerimize, eğitim yöneticilerimize ve eğitim çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Velileri notlar konusunda hassas davranmaya davet eden Altınsoy, "Canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken notların, çocuğunuzun yalnızca akademik başarısı olduğunu unutmayınız. Geleceğimizin güvencesi yarınlarımızın mirasçısı olan çocuklarımızın başarısında veya başarısızlığında pay sahibi olduğunuzun farkında olmalısınız. Onlara, nerede nasıl davranacağınızı bilmeli; onların duygu ve düşüncelerini bir ağaç gibi budamamalı, ilgi ve şefkatinizi eksik etmemelisiniz. Başaracaklarına olan inançlarını, umutlarını yeşertmelisiniz. Çocuklarımızı eğitirken eritmemeli, küçük düşürücü, aşağılayıcı sözlerden kaçınmalıyız. Unutulmamalıdır ki usulüne uygun terbiye edilmeyen çocukla hiç terbiye edilmemiş çocuk arasında fark yoktur" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Altınsoy, "Yarıyıl tatili sizin için bir yandan dinlenme diğer yandan kendinizi değerlendirmeniz için bir fırsattır. Karneleriniz sizi ne rahatlığa, ne de umutsuzluğa itmesin tatilde iyi dinlenerek sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak bedeninizi ve ruhunuzu rahatlatınız. Yarına en iyi hazırlık bu gün işinizi en iyi şekilde yapmanıza bağlıdır" diye konuştu.

Altınsoy, konuşmasının ardından Vali Vekili Yalınalp ile birlikte öğrencilere temsili karnelerini verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 252 Bin 840 Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement