Mardin Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Mardin Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Mardin Belediyesi’nde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

12.02.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediyesi'nde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye meclis salonunda yapılan imza törenine Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Başkan Yardımcıları Murtaza Varlık, Zülfikar Gergez, Hizmet-İş Sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap ve belediye işçileri katıldı. Mardin Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ve 127 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninde bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, işçilerin alın terinin çok değerli olduğunu, hem belediyenin hem çalışanların haklarını koruyan bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Hizmet-İş sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap ise, Ayanoğlu ve yardımcılarına teşekkürlerini sunduğunu belirterek, "Mardin Belediyesi'nde çalışan 127 işçi için Hizmet-İş Sendikası ve Mardin Belediyesi arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda bütün belediyede çalışan işçi arkadaşların maaşına yüzde 15, sosyal haklarına yüzde 15 zam yapmış olup, ücretleri düşük olan arkadaşlara da 15 lira taban iyileştirme yapıldı. Belediye Başkanı ve yardımcılarının katkılarıyla işçi arkadaşların yüzünü güldürecek bir artışla imza altına alınmıştır. Biz Hizmet-İş Sendikası olarak İşçinin kararı bizim imzamız ilkesini her zaman göz önüne alarak toplu iş sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız. Belediye Başkanımız ve başkan yardımcıları her zaman emekçiden yana olduklarını bir daha göstermiş oldu" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hizmet-İş Sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap ile Ayanoğlu toplu iş sözleşmesini imzaladı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement