Mardin'de Panel - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Panel

Mardin'de "Türk Edebiyatında Mavera Hareketi" adlı panel düzenlendi.

17.05.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de "Türk Edebiyatında Mavera Hareketi" adlı panel düzenlendi.

Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Oflaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mavera Dergisi'nin isim babası olduğunu ifade eden Rasim Özdenören, dönemin koşulları göz önünde bulundurulduğunda yaptıkları işin çok zahmetli ve cesur bir girişim olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Özdenören, kurucuların kendi aralarında uyum ve dayanışma içerisinde çalıştıklarını, Mavera Dergisi'ni tek bir şahsa bağlı olarak değil, tüm kurucuların eşit miktarda söz ve hak sahibi olmaları prensibiyle yıllarca çıkardıklarını söyledi.

Gençlik döneminde Mavera Dergisi ile olan ilişkisini anlatan Mustafa Özçelik de, ilk yazılarının Mavera'da yayınlandığını, abone kaydetmek amacıyla şehir şehir gezdiklerini, günümüz edebiyat dergilerinin tirajları düşünüldüğünde, Mavera Dergisi'nin o dönemlerde 8 bin abone sayısını bulmasının ciddi bir rakam olduğunu belirtti.

- MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement