Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Yerel

Mart Dünya Kadınlar Günü

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

08.03.2015 15:23

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sivil toplum örgütlerince düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Üniversiteliler Edirne Şubesi Başkanı Serpil Koçmer, kadınların 21'inci yüzyılda ayrımcılığa, şiddete, tacize, baskıya ve cinayete maruz kaldığını söyledi.

Kadınlara uygulanan şiddetin insanlığın en büyük ayıbı olduğunu vurgulayan Koçmer, "1977 yılında Birleşmiş Milletler genel kurul toplantısında, 8 mart Dünya  "Kadın Hakları ve Dünya Barış günü" olarak kabul edilmiştir. Bu kabulün altında yatan yatan temel neden, kadınların eşit hakların sağlanması ile dünya barışının güçleneceğidir. 1926 yılında Türk kadınlarını şeriat zincirinden kurtaran medeni kanun ile Türk kadını güçlenmeye, kişiliğini bulmaya başlamıştır. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların halen 21'inci yüzyılda ayrımcılığa, şiddete, tacize, baskıya ve cinayete maruz kalıyor. Kadınlara uygulanan şiddet insanlığın en büyük ayıbıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement