Matbaa ve Tabelacılarda "Seçim" Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Matbaa ve Tabelacılarda "Seçim" Mesaisi

Matbaa ve Tabelacılarda "Seçim" Mesaisi

Ağrı'da, yerel seçim çalışmaları kapsamında afiş, pusula, billboard hazırlayan matbaa ve tabelacılarda yoğunluk yaşanıyor Tabelacı Ramazan Aykut: "Bütün partilerden çok talep var. Gece gündüz çalışıyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz.

28.05.2014 11:10

AYŞE YILDIZ/ EMRAH KOCABEY - Yerel seçimlerin yapılacağı Ağrı'da, afiş, pusula, billboard çalışmaları yapan matbaa ve tabelacılarda yoğunluk yaşanıyor.

30 Mart yerel seçimlerinin iptal edildiği Ağrı'da, 1 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler için partiler farklı alanlarda çalışmalar yapıyor.

Partilerin, seçmenlerine projelerini, programları ve yatırımlarını anlatmak için afiş, pankart, davetiye bastırması matbaacı ve tabelacıların yüzünü güldürdü.

Kentte faaliyet gösteren tabelacılardan Ramazan Aykut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin yansımasının olumlu olduğunu söyledi.

Aykut, partilerin bu sefer seçime çok iyi çalıştığını anlatarak, "Bütün partilerden çok talep var. Ben 6 gündür uyumuyorum. Gece gündüz çalışıyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz. 150-200 tane billboard var yetiştirmem gereken. Burada 7 kişi çalışmamıza rağmen yetişemiyoruz" diye konuştu.

Bir taraftan da billboardları kentin farklı noktalarına astıklarını vurgulayan Aykut, "Seçimlerin ikinci kez yapılması bizim yüzümüzü güldürdü. Para kazanıyoruz. İlk seçimde sadece bir araç kaplamıştık. Bu seçimde 7 tane otobüs kapladım, afişlerin, billboardların yanı sıra" dedi.

Kaya Taner de seçimlerin tekrarlanmasından dolayı yoğun olduklarını ifade etti.

"Ekonomik olarak olumlu yansımaları oldu"

Gelen bakan ve konuklarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Taner, şöyle devam etti:

"Her aşamada yeni bir misafir Ağrı'ya geliyor. Hemen hemen ilimizdeki hareketlilik iki katına çıktı. Kısa bir süremiz kaldı, yeniden seçime gideceğimizden dolayı mutluyuz. 30 Mart'ta biz bunu yaşamıştık, 1 Haziran'da ikinci kez yaşıyoruz ve mutluyuz. Yalova'da da ailem var. Hem Ağrı hem de Yalova seçimleri için çalışıyoruz. Kentte kim kazanırsa bizim başkanımızdır."

Bir matbaa sahibi Bahattin Temel ise seçim dolayısıyla yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek, "Broşürler, el ilanları, mektuplar, afişler basıyoruz. Seçimlerin yeniden yapılması, esnafın işine yaradı. Ekonomik olarak olumlu yansımaları oldu" ifadelerini kullandı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Matbaa ve Tabelacılarda 'Seçim' Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement