Mazlumder'den 'Halepçe Katliamı' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mazlumder'den 'Halepçe Katliamı' Açıklaması

Mazlumder\'den \'Halepçe Katliamı\' Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, Halepçe Katliamı’nın 26’ncı yıldönümünü kınamak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

15.03.2014 12:54

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, Halepçe Katliamı'nın 26'ncı yıldönümünü kınamak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Gaziantep Mazlumder Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına; Gaziantep MAZLUMDER Şube Başkanı Av. Sabri Sayan, MAZLUMDER GYK Üyeleri Mehmet Alkış, Abdurrahim Çelik, dernek yetkilileri ve üyeleri katıldı.

Halepçe Katliamı ile ilgili açıklamalarda bulunan MAZLUMDER Şube Başkanı Av. Sabri Sayan, "Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen 20. yüzyılda tüm insani değerlere karşı geliştirilen en korkunç vahşetinin bugün 26'ncı yıldönümünü yaşıyoruz. 16 Mart 1988'de Irak'ın Halepçe kentinde savunmasız, sahipsiz Müslüman Kürt halkına, kimyasal, siyanür gazlardan oluşan bombalar yağdırıldı. Bu saldırı sonucunda çocuk, yaşlı, genç demeden 5 bin Kürt vatandaş hayatını kaybetti. Yapılan bu saldırı ile insanlık bir kez daha ayaklar altına alındı. Dünyada bir kez daha insanlık suçu işlendi" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazlumder'den 'Halepçe Katliamı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement