Mbtg Başkanı Tiryakioğlu Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mbtg Başkanı Tiryakioğlu Açıklaması

14.01.2013 14:21

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012'de 1,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012'de 1,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sektör olarak ihracat yaptıkları ülke sayısını 160'tan 177'ye çıkartıklarını belirtti. İhracatın yüzde 65'inden fazlasının Ortadoğu ülkelerine yapıldığını vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Afrika ülkelerine 350 milyon dolardan fazla ihracat gerçekleştirildi. İhracatta ilk sırayı Ortadoğu ülkeleri alıyor. Bunu Avrupa Birliği (AB) ve Asya-Pasifik ülkeleri takip ediyor. Çok yeni bir grup olmamıza rağmen ürünlerimizin uluslararası pazarlarda tanıtımı için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yoğun tanıtım çalışmalarıyla birlikte 2012'de 1,9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik."

Tiryakioğlu, 2013 yılında tanıtım faaliyetlerinin yanında pazar araştırması ve hedef pazarların belirlenmesi gibi çalışmalara da önem vereceklerine işaret etti. Tiryakioğlu, sektör tanıtımının yanı sıra Türk mallarına yönelik algının iyileştirilmesine de katkı sağlayacaklarını belirtti.

Muhabir: Adem Yılmaz/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mbtg Başkanı Tiryakioğlu Açıklaması - Son Dakika


Advertisement