Mdob, "Anlat, Şehrazat" Müzikalini Yeniden Sahneledi - Son Dakika
Yerel

Mdob, "Anlat, Şehrazat" Müzikalini Yeniden Sahneledi

Mdob, "Anlat, Şehrazat" Müzikalini Yeniden Sahneledi

Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan "Anlat, Şehrazat" müzikali, yeniden sanatseverlerle buluşturuldu.

05.02.2015 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan "Anlat, Şehrazat" müzikalini, sanatseverlerle yeniden buluşturdu.

Librettosu Atilla Birkiye'ye ait, Serdar Yalçın'ın "Anlat, Şehrazat" müzikali, Mersin Kültür Merkezi Opera Salonu'nda sahnelendi.

Dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl'ın üstlendiği "masal tadındaki" eserin koreografisi, Başak Özenç ve Serbülent Biçer, ışık tasarımı Tarı Deniz tarafından gerçekleştirildi.

Rejisör Kenan Korbek'in sahneye koyduğu eserde başlıca rolleri MDOB opera sanatçılarından, Nihan Evren, Gülden Vurandemir, Deniz Karausta, Onur Polat, Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Serin Saybaşılı, Hasan Berk, Ufuk Kasar, Ali Murat Erengül, Emrah Sözer, Baran Taner, Korhan Dinçer, Emrah Erdem Gedik, Hulusi Polat, Ali Ulvi Karaca, Okan Fidan, Gülçin Altaş, Sevil Erçak ve Serkan Karagöz dönüşümlü olarak paylaştı.

Karısının ihaneti üzerine evlendiği tüm kadınları ertesi gün öldüren Sultan Şehriyar ile kadınları bu zulümden kurtarmak için Sultan ile evlenen Şehrazat'ın öyküsünün anlatıldığı, Binbir Gece Masalları'ndan sahneye uyarlanan eser, sanatseverlerden ilgi gördü. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob, 'Anlat, Şehrazat' Müzikalini Yeniden Sahneledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement