Mdob'tan Çocuklara Ücretsiz Müzikal - Son Dakika
Yerel

Mdob'tan Çocuklara Ücretsiz Müzikal

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak "Değirmendeki Hazine" adlı müzikali yeniden sahneye koyacak.

22.04.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak "Değirmendeki Hazine" adlı müzikali yeniden sahneye koyacak.

MDOB'tan yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, "Değirmendeki Hazine" adlı çocuk müzikali, şef Aytuğ Ülgen yönetiminde ücretsiz sahnelenecek.

Müziğini Ali Hoca'nın yaptığı, MDOB rejisörlerinden Melih Öztürk'ün yazıp yönettiği eser, yarın saat 14.00'te Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.

Dekor ve kostüm tasarımını Alev Tol'un yaptığı eserin koreografisi Tolga Ergen, ışık tasarımı Barış Arslan'a ait. Eserin reji asistanlığını Soner Fahlioğulları, müzikal sorumluluğunu ise Özlem Erden üstleniyor.

Eserde başlıca rolleri Serkan Karagöz, Pınar Olgun Güven, Itır Gözde Tuyan, Emrah Erdem Gedik, Zeynep Özgür Yılmaz, Levent Yetkin paylaşıyor.

Tatilini köyde geçirmek isteyen bir çocuğun macerasının anlatıldığı müzikalin konusu özetle şöyle:

"Haylaz, tatilini dayısının yanında geçirmek üzere köylerine doğru yola çıkmıştır. Yolda karşılaştığı Çoban, ona bir hazine haritasından söz eder. Tepedeki değirmenlerin birinde saklı olan hazineyi şifrelerle gösteren harita, Haylaz'ı çok heyecanlandırır. Aynı heyecanı haritayı çalmayı düşünen hırsızlar Cart ve Curt da taşımaktadır. Bumbi'nin tüm çabalarına rağmen Haylaz, Bombi'ye kanar ve ikisi birlikte hazineyi bulma umuduyla Çoban'ı beklemeden yola koyulur. Böylece kahramanlar, kendilerini bir macera içerisinde bulur. Onları, değirmende bir sürpriz beklemektedir."

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin de konuya ilişkin, "Değirmendeki Hazine" müzikalini bu kez anlamlı bir günde, 23 Nisan'da çocuklarla buluşturacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob'tan Çocuklara Ücretsiz Müzikal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement