Meclis'te 'Seçim' Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Meclis'te 'Seçim' Heyecanı

Meclis\'te \'Seçim\' Heyecanı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'seçim heyecanı' yaşandı.'Denetim Komisyonu' ve ihtisas komisyonlarında görev alacak isimler yapılan seçimlerin ardından belirlenirken, 'Encümen' seçimi sonuçlarıysa 4 kez sayıldıktan sonra netleşti.

13.01.2012 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'seçim heyecanı' yaşandı. 'Denetim Komisyonu' ve ihtisas komisyonlarında görev alacak isimler yapılan seçimlerin ardından belirlenirken, 'Encümen' seçimi sonuçlarıysa 4 kez sayıldıktan sonra netleşti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, '2012 Yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 4. birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturuma, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz başkanlık yaptı. Gündem dışı konuşmaların ardından, gündem maddelerine geçilirken, meclis üyeleri de 'Denetim Komisyonu'nda görev yapacak olan isimleri belirlemek için sandık başına gitti. 'Kapalı zarf' usulü yapılan 'gizli oylama' sonucunda komisyon üyeliklerine; Ahmet Işık, Mehmet Esendemir, Abdullah Doğru, Hıdır Bahçe ve Rıfat Köroğlu seçildi. Yapılan oylamanın ardından meclis üyeleri bu kez 'Encümen' üyelerini belirlemek için yeniden sandık başına gitti.

Üyeler, yine 'gizli oylama' ile birlikte; Bekir Sıtkı Özer, Hüseyin Karadeli, Necmettin Atay, Rıfat Köroğlu, Fethi Coşkuntuncel ve Sıtkı Özer isimlerini oyladı. Oylama sonucu, 4 kez tekrarlandıktan sonra netleşirken, sayım esnasında da zaman zaman gergin anlar yaşandı. 33 üyenin oy kullandığı seçimlerde; Necmettin Atay ve Rıfat Köroğlu 23 oy alırken, Sıtkı Özer 21, Fethi Coşkuntuncel 18 oy alırken, Bekir Sıtkı Özer ise 16 oyda kaldı. Bu sonuçla birlikte Özer, dışındaki diğer adaylar yeni dönemde 'Encümen Üyesi' olarak görev yapması da resmiyet kazanmış oldu.

Öte yandan, ihtisas komisyonları da yapılan seçimlerle belirlendi. Buna göre İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda; Necmettin Atay, Bekir Sıtkı Özer, Mehmet Esendemir, Necati Cengiz, Murat Türk, Abdullah Doğru, Ahmet Asaf Uslu, Mustafa Esenkurt ve Ömer Seyfettin Turhan yer alırken, 'Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Halil Tüm, Hüsnü Karadeli, Asuman Tapan Yiğit, Abdullah Doğru, Necati Cengiz, Mustafa Kebude, Ali Yaşar, Rıfat Köroğlu ve Mustafa Esenkurt yer aldı.

'Çevre ve Sağlık Komisyonu'na; Necmi Özcanlı, Mehmet Esendemir, İlker Mengü, Fethi Coçkun Tuncel, Mustafa Kızıl Elma, Mustafa Akyüz, Levent Özveren, Sıtkı Polat veMurat Türk seçilirken, 'Ulaşım Komisyonu'na; Necmettin Atay, Hüsnü Karadeli, Ahmet Işık, Hıdır Bahçe, Ali Acembekiroğlu, Hayri Aköver, Ali Yaşar, Ahmet Aslan ve Mustafa Akyüz, 'Eğitim Komisyou'na; Asuman Tapanyiğit, Bekir Sıtkı Özer, Halil Tüm, Levent Özveren, Hıdır Bahçe, Sıtkı Polat, Ahmet Aslan, Fethi Coşkun Tuncel ve Mustafa Akyüz seçildi. 'Kanunlar Komisyonu'nda da şu isimler yer alıyor; "İlker Mengü, Necmi Özcanlı, Ahmet Işık, Hayri Haköver, Ali Acembekiroğlu, Mustafa Kebude, Mustafa Kızıl Elma, Rıfat Köroğlu ve Mustafa Esenkurt." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meclis'te 'Seçim' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement