Meme Kanserini Yenen Kadınlara Spor Terapisi - Son Dakika
Yerel

Meme Kanserini Yenen Kadınlara Spor Terapisi

Meme Kanserini Yenen Kadınlara Spor Terapisi

Akdeniz Üniversitesinde bir öğrenci tarafından yürütülen proje kapsamında meme kanserini yenen 20 kadın 16 hafta boyunca step, aerobik, yoga gibi egzersizler yaptı Egzersizlerin, tedavisi tamamlanan kişilerin kanserin etkilerinden kurtulmalarında büyük yararı olduğu tespit edildi.

21.05.2014 12:20

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde meme kanseri tedavisi görerek sağlığına kavuşan 20 kadın, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi tarafından yürütülen proje kapsamında, 16 hafta boyunca nefes, step, aerobik ve yoga egzersizi yaptı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Rekreasyon Bölümü lisans öğrencisi Seda Genç, Toplumsal Duyarlılık Projesi ve bitirme tezi kapsamında, "Meme Kanserli Kadınlarda Spor Terapisi" adlı bir proje hazırladı.

BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faik Ardahan'ın danışmanlığını yaptığı projede, meme kanserini yenen 20 kadına nefes teknikleri, step, aerobik ve yoga egzersizleri yaptırıldı.

Proje sahibi öğrenci Seda Genç, yaptığı yazılı açıklamada, kanser hastalığının zorlu bir süreç olduğunu, bu hastalığı yenmiş olsa bile hastalığın kişide yarattığı psikolojik ve fiziksel değişikliklerin kalıcı olabileceğini vurguladı.

Çalışmaya katılan kadınların egzersizlerinden olumlu sonuç alındığına işaret eden Genç, açıklamasında, "16 hafta süren egzersiz çalışmaları sonucunda kanseri yenmiş kadınların, sağlıklı yaşantılarına dönmelerine olanak sağladığımızı ve yaşam doyumlarında önemli düzeyde iyileşme elde ettiğimizi düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Faik Ardahan da düzenli egzersizin hem sağlıklı hem de kanserli kişilerde büyük faydaları olduğuna değindi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavisi tamamlanarak projeye katılan Feriha Çoban, egzersizlerin çok faydalı olduğunu bildirdi. Çoban, spor yaparak hem sağlıklarına kavuştuklarını hem de sosyalleşerek eğlenceli zaman geçirdiklerini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meme Kanserini Yenen Kadınlara Spor Terapisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement