Merkam Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Merkam Ödülleri Sahiplerini Buldu

Merkam Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından düzenlenen Yaşamın İçinden Kadın Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

04.03.2014 16:31

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından düzenlenen Yaşamın İçinden Kadın Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Mersin Üniversitesi'nden (MEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, MERKAM tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yaşamın İçinden Kadın Fotoğraf Yarışması, 'Yaşamın her alanından kadına dair fotoğraf kareleri' başlığıyla yapıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak düzenlenen, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların kadına bakış açılarını yansıtan fotoğraf karelerinin paylaşılmasının amaçlandığı yarışmaya 356 fotoğraf katıldı. Yarışmaya Türkiye'nin değişik illerinden katılan fotoğrafçıların fotoğrafları, Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Kurulda, MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) Kurucu Üyesi Selami Türk, Fotoğraf Sanatçısı Kemal Cengizkan, Foto Muhabiri Necdet Canaran, Fotoğraf Sanatçısı H. Mehmet Acar, MERKAM Yönetim Kurulu üyeleri Öğretim Görevlisi Asiye Uzel ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz yer aldı. Yapılan değerlendirme sonunda 'Eylem' adlı fotoğrafıyla İsmet Danyeli birincilik ödülüne, 'Sahte Hayatlar' adlı fotoğrafıyla Murat Ağır ikincilik ödülüne, 'Heykeltraş' adlı fotoğrafıyla Hikmet Cabar Yavuzak üçüncülük ödülüne değer görüldü. Hasan Türker 'Eve Dönüş', Eyüp Karakuş 'Labirent' ve Mustafa Zengin 'Değirmen' adlı çalışmasıyla da mansiyon ödülünü kazanan isimler oldu. Birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülünün verildiği yarışmada 30 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü.

Sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, MEÜ Rektörlük Sergi Salonu'nda düzenlenen bir sergiyle beğeniye sunuldu. Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner de katıldı. Açılışta konuşan Prof. Dr. Taner, kadınların hak arayış mücadelelerinin 1,5 asrı geride bıraktığını, ancak halen somut gelişmelerin olmadığını kaydetti. Kadınların pek çok alanda gerilerden koştuklarını belirten Tanir, "Dünya ekonomisine en az erkekler kadar katkısı olan, kimi zaman görünmez olan alanlarda yaşamın sürdürülebilirliğine katkısı olan kadınlarımız için bu sergiyi düzenliyoruz" dedi.

Yaşamın İçinden Kadın Fotoğraf Yarışması kapsamında üç yılın tüm sergilenen fotoğraflarının bir kitap haline dönüştürüleceği bilgisini veren Taner, yarışma sürecinde ve serginin gerçekleşmesinde kendilerine yardımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışta ayrıca dereceye girenlere belge ve ödülleri Prof. Dr. Emekdaş ve Prof. Dr. Taner tarafından takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merkam Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement