Mersin AK Parti'de Temayül Yoklaması - Son Dakika
Yerel

Mersin AK Parti'de Temayül Yoklaması

Mersin AK Parti\'de Temayül Yoklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, siyasetin malzemesinin insan olduğunu belirterek, "İnsana değer verdiğiniz sürece siyasette var olabilirsiniz, başarılı olursunuz."

27.10.2013 14:35

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, siyasetin malzemesinin insan olduğunu belirterek, "İnsana değer verdiğiniz sürece siyasette var olabilirsiniz, başarılı olursunuz. O nedenle bizim önceliğimiz insandır" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili teşkilatların görüş ve kanaatlerini belirlemek amacıyla temayül yoklaması yapıldı. Edip Buran Spor Salonu'nda yapılan temayül yoklamasında, yaklaşık 3 bin kişinin sandık başına giderek, bağlı bulunduğu ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı için uygun gördüğü adaya oy vereceği bildirildi. Katılımın yoğun olduğu temayül yoklamasında aday adayları salon dışında kendilerini tanıtan broşür ve diğer materyalleri dağıtırken, salona sadece oy kullanacak kişiler alındı.

Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten'in de katıldığı temayül yoklamasında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, bugünü bayram olarak nitelendirerek, parti olarak seçimleri önemsediklerini söyledi. Vatandaşlara hizmet için yola çıktıklarını ve bu yolda daha iyiye ulaşma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Satır, "2001 yılında insanlarımızın demokratikleşmesi ve kalkınması için başlattığımız çalışmalar, her seçimde artan oy oranımızla devam ettiği için bu günlere geldi. Önümüzde önemli bir yerel seçim var. Bu yerel seçimlerde bizde olan belediye başkanlıklarımızı daha fazla oy oranı ile yeniden almak, bizde olmayan belediye başkanlıklarını da AK Parti'li belediyelerle tanıştırmak için yola çıktık. Bu yolda bizim en büyük desteğimiz teşkilatlarımızdır" dedi.

Siyasetin malzemesinin insan olduğunu vurgulayan Satır, "İnsana değer verdiğiniz sürece siyasette var olabilirsiniz, başarılı olursunuz. O nedenle bizim önceliğimiz insandır" ifadesini kullandı. Satır, teşkilat üyelerinin fikirlerini ve tercihlerini çok önemsediklerini de belirterek, aday belirleme aşamasında kamuoyu araştırmaları yapıldığını ve teşkilatın fikirlerinin alındığını kaydetti. Mersin'in belediyecilikte geri kaldığını savunan Satır, bu durumun değişmesi için AK Parti belediyecilik anlayışının göreve gelmesi gerektiğini savundu.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ise, bugün yapılan temayül yoklamasının, büyükşehir ve ilçe belediyelerine varma yolunda başlattıkları yürüyüşün ilk adımlarından bir tanesi olduğu söyledi. 30 Mart akşamı Mersin'de başta büyükşehir olmak üzere tüm ilçe belediyelerine sahip olmayı amaçladıklarını kaydeden Salt, "Bizim Mersin'de AK Parti teşkilatları olarak en büyük gücümüz birliğimiz ve beraberliğimizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde seçime doğru gidiyoruz. Seçime giderken iki büyük gücümüz var. Bunlardan biri teşkilatlarımız, ikincisi de iktidar partisi olmamızdır. Seçim sonrası belediyeleri aldığımızda, şu Mersin'in 20 yıllık unutulmuşluğunu, 20 yıllık boş vermişliğini çok kısa zamanda telafi etmemiz lazım. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'ni mutla ve mutlaka almamız lazım. Çünkü Mersin'de çok kaybedilmiş yıllar var. Mersin'in güçlü bir hükümet dokunuşuna ihtiyacı var" diye konuştu.

Mersin'in sorunlarını, merkezi hükümetin desteğini arkasına almamış bir belediyenin çözemeyeceğini savunan Salt, şöyle devam etti; "Eğer Mersin'i çok seviyorsak, kentin daha iyi yönetilmesini, büyümesini, gelişmesini istiyorsak mutlaka Mersin'in 'Ak belediyecilik'le tanışması gerekir."

Konuşmaların ardından, aralarında il ve ilçe teşkilatları, mahalle ve belde temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi temayül için sandık başına gitti. O kullanma işleminin saat 16.00'da sona ereceği, sonuçların ise AK Parti Genel Merkezi'ne gönderileceği ifade edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin AK Parti'de Temayül Yoklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement