Mersin'de "Ayın Polisleri" Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de "Ayın Polisleri" Ödüllendirildi

Mersin\'de "Ayın Polisleri" Ödüllendirildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü, "Ayın Polisi" seçilen personeli ödüllendirdi.

17.09.2013 10:35

Mersin Emniyet Müdürlüğü, "Ayın Polisi" seçilen personeli ödüllendirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği personeline birincilik, Hırsızlık Büro Amirliği polis memurları Metin Yıldırım, Şerif Yıldırım, Hüseyin Tiryaki ve Orhan Topuzoğlu ikincilik, Ahlak Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Gürsel Savran ile Naciye İlhan'a da üçüncülük ödülü verildi.

Törende, yaklaşık 12 yıl Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan ve bir süre önce Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne geçen Başkomiser Ali Bostan'a, 3 yıl Asayiş Şube Müdürlüğü yapan ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Serdar Özlü'ye de teşekkür plaketi takdim edildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, törende yaptığı konuşmada, başta Asayiş Şube Müdürü olmak üzere bu ayki çalışmalarda emeği geçen personele teşekkür etti.

Türk polisinin suçlularla mücadele konusunda kendini sürekli yenilediğini ifade eden Özlü, "Eskiden mobil hırsızlar vardı. İlden ile, ilçeden ilçeye gezer, hırsızlık yaparlardı. Artık suçlar globalleşti. Guatemala gibi ülkelerden hırsızlar geliyor ama polisimiz bu konular karşısında da oldukça tedbirli. Gerekli çalışmaları yapıp, anında müdahale ederek, olayın faillerini yakalıyor. Adana'da araç kiralayıp Mersin'de hırsızlık yapan ve sonrasında İstanbul'da yakalanan hırsızlarda olduğu gibi" dedi.

Polisin başarısının tesadüf olmadığını vurgulayan Özlü, "Kapkaççıyı 30 saniyede yakalamak tesadüf değil. Durup dururken kapkaççı sizin ayağınıza takılıp, yakalanmıyor. Öncelikle kapkaçın yapıldığı yerlerde önlem alıyorsun, istatistik çalışması yapıyorsun, suçluların yakalanması noktasında nelerin yapılması gerektiğine karar veriyorsun ve uygulamaya geçiyorsun. Bunun sonucunda da başarı geliyor" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de 'Ayın Polisleri' Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement