Mersin'de Tefeci Operasyonu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin'de Tefeci Operasyonu

Mersin\'de Tefeci Operasyonu
09.05.2014 14:02  Güncelleme: 14:03

Mersin'in Tarsus ilçesinde, tefecilik yoluyla haksız kazanç sağladığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 3 kişi yakalandı.

Tarsus ilçesinde, tefecilik yoluyla haksız kazanç sağladığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, maddi durumu iyi olmayan vatandaşları faiz karşılığı borç almaya ikna ettikleri, boş senet imzalattıkları ve alacaklarını tahsil etmelerine rağmen senetleri vermedikleri iddia edilen kişilere yönelik operasyon başlattı.

Bu kapsamda suç örgütü oluşturdukları belirlenen M.Y, E.K.Y. ve M.E.Ç gözaltına aldı. İkametlerinde çok sayıda senet bulunan şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. M.Y. ve E.K.Y. çıkarıldıkları mahkemece suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve tefecilik suçlarından tutuklandı. M.E.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bazı mağdur vatandaşların, şüphelilerin tehdit ve şantajından çekindikleri için ilçeden ayrılmak durumunda kaldığı öğrenildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Tefeci Operasyonu - Son Dakika


Advertisement