Mersin'deki "Kentsel Dönüşüm Projesi" - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki "Kentsel Dönüşüm Projesi"

Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, Kentsel dönüşümün yaşamın her alanında Mersin için bir dönüm noktası olacağını bildirdi.

01.01.2012 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, Kentsel dönüşümün yaşamın her alanında Mersin için bir dönüm noktası olacağını bildirdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, kentsel dönüşüm sürecinin iyi yönetilmesi halinde Mersin'in, 21. Yüzyılın en işlevsel ve yerleşim bakımından en düzgün kenti olacağını belirtti.

Bunun yanı sıra kentsel dönüşümle birlikte Mersin'in önemli bir barış ve sevgi kenti olacağına işaret eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Kentsel dönüşüm bölgelerinde dayatma olmadan, zorlamadan, o bölgelerde yaşayan herkesin bugün yaşadığı mekanın daha iyisinin kendilerine sunulacağı ve daha yaşanabilir, sevgi temelleri üzerine kurulu, daha barışçı bir Mersin yaratılacağı anlatılmalıdır. Biz bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak gereken hassasiyeti ve kararlılığı göstereceğiz. Mersin'i derme-çatma, sağlıksız, ortak yaşam alanlarından mahrum bölgeleri çağdaş yeni vahalara taşırken, kentin öne çıkan gelişme alanlarına dönük stratejileri yaratmak zorundayız. Amacımız bir dünya kentinde daha çağdaş, daha uygar, daha sevgi dolu ve barışçı bir Mersin'de insanca yaşamaktır. Kentsel dönüşüm yaşamın her alanında Mersin için bir dönüm noktası olacaktır."

- AK Parti kentsel dönüşümü anlatıyor-

AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bilal Babalıklı, düzenlediği mahalle toplantıları ile Kentsel Dönüşümün Projesi'nin sağlayacağı faydaları anlattı.

İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Babalıklı Çavuşlu Mahallesi sakinlerini ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi.

Yerleşim düzeni olarak Toroslar ilçesinin diğer bölgelere oranla daha geride kaldığını ve görev yapan tüm belediye başkanlarının kenti ihmal ettiğini öne süren Babalıklı, yerel seçimlerde görev verildiği taktirde Mersine yakışır bir Toroslar oluşturulacağını kaydetti.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'deki 'Kentsel Dönüşüm Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement