Mersin GİAD Anket Sonuçlarını Rotary Kulübü ile Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Mersin GİAD Anket Sonuçlarını Rotary Kulübü ile Paylaştı

Mersin GİAD Anket Sonuçlarını Rotary Kulübü ile Paylaştı

Mersin Girişimci İşadamları Derneği, 'Nasıl Bir Belediye Başkanı İstersiniz?' anket çalışmasının sonuçlarını Mersin Rotary Kulübü üyeleriyle paylaştı.

05.09.2013 11:27  Güncelleme: 11:35

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD), 'Nasıl Bir Belediye Başkanı İstersiniz?' anket çalışmasının sonuçlarını, Mersin Rotary Kulübü üyeleriyle paylaştı.

Mersin GİADBaşkanı Alper Gürsoy ile Mersin Rotary Kulübü Başkan ve üyeleri Mersin HiltonSA' da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Ersoy, toplantıda kulübün faaliyetleri, önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek toplantıları ve yeni üyeler için yapılacak eğitim çalışmalarını anlattı.

Rotary ailesi ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy ise, 'Nasıl Bir Belediye Başkanı İstersiniz?' anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı. Konuşmasını sunum eşliğinde gerçekleştiren Gürsoy, şöyle devam etti; "Anket çalışmamızda, Mersinli seçmenin il ve ilçelerinin mevcut sorunları ve yerel seçimlerde seçilecek olan belediye başkanından beklentileri konularında sorular yönelttik. Çıkan sonuçlar kimi zaman şaşırttı. Büyük ilçelerde ankete katılanlar belediye başkanının mesleki başarısına önem verirken, küçük ilçelerde daha çok belediye başkanlarıyla doğrudan iletişime geçme seçeneği ilk sıralarda yer alıyor. 8 ilçede bin 876 seçmen ankete katılırken, bu sayının yüzde 53,1 erkek, yüzde 46,9'u kadın olarak gerçekleşti. Araştırmamıza katılan vatandaşların yüzde 22,9'u lise mezunu bir belediye başkanı görmek istediklerini belirtirken, yüzde 77,1'i ise üniversite ve üzeri mezun belediye başkanı görmek istediklerini bildirdi. Araştırmamıza katılanların sadece yüzde 9,9'u kadın bir belediye başkanı görmek isterken, kadın seçmenlerin sadece yüzde 14'ü kadın belediye başkanı görmek istiyor."

Çıkan anket sonucunun yeni dönem belediye başkan adayları için bir kaynak niteliğinde olabileceğini belirten Gürsoy, eğer dikkate alınırsa avantaj sahibi olunabilineceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Gürsoy'a katılımdan dolayı Mersin Rotary Kulübü adına plaket takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin GİAD Anket Sonuçlarını Rotary Kulübü ile Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement