Mersin Tiyatrolar Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Mersin Tiyatrolar Derneği Kuruldu

Mersin Tiyatrolar Derneği Kuruldu

Mersin’de grup amatör tiyatrocu, ‘Mersin Tiyatrolar Derneği’ni kurdu.

16.03.2015 16:12

Mersin'de grup amatör tiyatrocu, 'Mersin Tiyatrolar Derneği'ni kurdu. Dernek başkanı Deniz Sandalcı, ilk adım olarak 'Mersin Sahnede' sloganıyla 'Mersin Tiyatro Festivali' düzenleyeceklerini bildirdi.

Mersin Tiyatrolar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Sandalcı, yazılı bir açıklama yaptı. Tiyatronun, başka dünyalara sonsuza açılan bir kapı ve bu sonsuzluğun da insanın görünmeyen sanat kodlarından biri olduğunu vurgulayan Sandalcı, "Tiyatro bir ışıktır, bilinçtir, ideali bulmadır. Işıklı sonsuza giden bir yoldur yani. Kibele gibi doğurandır. Bozulan doğayı tamir eden ve yeniden yorumlayandır. Allah'ın cüzünden aldığı güçle yaratıcıdır ve insanın ta kendisidir tiyatro. İşte bu düşünceler ışığında bu kentte tiyatroyu daimi kılmak, üreten, kendi seyircisiyle özgün sanat dilini oluşturan ve amatör ruhtan hiçbir zaman kopmayan profesyonel tiyatrolar var etmek, bu tiyatroların tüm sorunlarının çözüm noktasında savunucusu olmak ve yaşatmak niyetinde olan küçücük bir grup sanatsever arkadaşlarımızla bu zorlu yolcuğa Mersin Tiyatrolar Derneği'ni kurarak adım attık" dedi.

İlk adım olarak, Mersin tiyatrolarının üretimde bulunacağı 'Mersin Sahnede' sloganıyla 'Mersin Tiyatro Festivali' düzenlemeye karar verdiklerini belirten Sandalcı, "İlkini yapacağımız bu festivalle Mersinimizin birbirinden farklı renkteki üretken tiyatroları ve tüm sanatsever dostlarımızla Mersin'i 7 den 77'ye tiyatro sahnelerine taşıyacağız. Uluslararası ve ulusal birçok tiyatro sanatçısını, eğitmenini atölyeler ve söyleşiler yapmak üzere kentimize davet edeceğiz. Ayrıca bu kente yıllarca tiyatro alanında emeği geçmiş aramızdan ayrılarak hakkın huzuruna kavuşmuş tiyatro sanatçılarımızı geleneksel olarak yapacağımız bu festivalde anarak, onlara bu kent adına sahip çıkacağız. Bu nedenle ilkini gerçekleştireceğimiz Mersin Tiyatro Festivali'nin teması da yakın bir zamanda aramızdan ayrılan bu kentin tiyatro sanatçısı Turgut Şahin olacak. Günümüzde sanata daha çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde Mersin Tiyatrolar Derneği olarak diyoruz ki, hadi hep birlikte üretelim. Bu kentin tüm yerel tiyatrolarına sahip çıkarak tüm tiyatro sahnelerini dolduralım. Mersin'i kendi özgün sanat üretimiyle örnek şehir yapalım. 'Mersin Sahnede' dedirtelim" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Tiyatrolar Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement