MHP'de Yeni Yönetim Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

MHP'de Yeni Yönetim Göreve Başladı

MHP\'de Yeni Yönetim Göreve Başladı

Gürsel Şimşek başkanlığında yeni atanan yönetim göreve başladı.

18.02.2013 14:21

Milliyetçi Hareket Partisi'nde

olağan kurultayda,

Genel Başkan Devlet Bahçeli yerine muhalefetten bir adayı destekleyen mevcut yönetimin görevden alınmasının ardından

Gürsel Şimşek başkanlığında yeni atanan yönetim göreve başladı. Yönetimin görevden alınmasının ardandan yeni yönetim oluşturulana kadar parti kapalı kalmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Şimşek, düzenlediği basın toplantısında

"Yeni kurulan kurucu il yönetim kurulumuzun toplantısının Edirne, ülkemiz ve halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

MHP

tarafından alınan bir kararla 7 Şubat 2013 tarihinde parti tüzüğümüzün 52 ve 54'ncü maddelerinin MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve başkanlık divanına verdiği yetkiye istinaden yine tüzüğümüzün 34'ncü maddesi gereğince Edirne İl Teşkilatı kapatılmış ve 14 Şubat 2013 tarihinde yine tüzüğümüz aynı maddeleri gereğince başkanlığımız altında bir kurucu yönetim kurulu ile MHP Edirne İl Teşkilatı yeniden yapılandırılmıştır. Yönetim Kurulu Üyelerimiz daha önce seçilmiş yöneticilerin tüm hak ve yetkileriyle donatılmış olarak bir sonraki olağan kongre süresine kadar görevinin başında olacaktır" dedi.

Şimşek başkanlığındaki Yönetim Kurulu:

Ahmet Karagülle, Orhan Çakırlar, Ekrem Demir, Fatma Bayraktar, Aydolu İğrek, Semiha Şahin, Gülcan Elkut, Ahmet Boztürk, Önder Erdem, Abdül Taşdemir, Gökhan Altınok, Ergün Dönmez, Ayhan Şeker, Fahri Atakan, Necmi Kocaman, Nuri Bostancı, Kasım Akbulut, Mehmet Aktaş, Erdoğan Orman, Hakan Doğan, Ayhan Yeni, Yakup Turunç, İsmail Demirhanlı, Yaşar Yavuz, Yaşar Durgunarda, Murat Alkan, Ömer Çağlar, Recep Kıyunat ve İbrahim Köymen'den oluştu.

Gazetecilerin, "Ne sebeple görevden alındılar?" sorusu için de Şimşek "MHP'nin olağan il kongresi 15 Nisan 2012 tarihinde yapılmıştı. O dönemde seçilen yönetim kurulumuz ve teşkilatımız kongre süreci içinde olağan büyük kurultay kongresi süreci içinde genel merkezde bir değişiklik noktasında açıkça bir tavır sergilemişti ancak bu olağan kongre sonucunda Edirne il teşkilatının arzu ettiği neticeyle neticelenmedi. Seçim sonrası 4 Kasım sonrası genel merkezimiz burada kendi tasarrufuyla bir değişim, bir farklı yönetim düşündüğünden böyle bir tasarrufta bulundu. Ancak burada sadece il yönetimimizin başkanlığı noktasında bir değişiklik gerçekleşmiş durumdadır. Çünkü daha önceki mevcut il yönetimimizin içindeki bütün arkadaşlarımız şu anda yapının içindedir. Genel merkezimiz kongre süresince zaman zaman yaşanan bazı olumsuz gelişmelerden kaynaklanan

nedenlerle mevcut başkanımızla değil de onun dışında yönetimin için farklı bir arkadaşımızla yürüme isteğini beyan etmiştir. ve geçen haftalarda şekillenmiş yönetimin içinde en görev alan bizlerden olan bir tanesi olan şahsın bu görevde görevlendirilmiş bulunmaktayım. Değişiklikten dolayı son bir haftada sanılan part içi küskünlük, kırgınlık, kızgınlık böyle bir şey parti içinde kesinlikle yoktur. Çünkü hepimiz görevimizin başında partimizin Edirne'de önümüzdeki seçimlerde başarılı olması için mücadele etmek üzere bu yapıyı oluşturmuş bulunmaktayız. Her hangi bir sorun bulunmamakta. Sadece genel merkezimizin Edirne'yi yönetim noktasında başkanlık düzeyinde arzu ettiği bir değişiklikten ibarettir. Bunu da siyasi partiler faaliyetleri içinde zaman zaman olgun karşılamak, olabileceğini düşünmek gerektiğine inanıyorum" dedi.

18.02.2013 14: 00: 35

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'de Yeni Yönetim Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement