Midyat'ta yeni adli yıl törenle açıldı.
Kocatepe İlkokulu Konferans Salonu'ndaki törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, geçtiğimiz yıl yapılan hain saldırılar sonucu ölen Cumhuriyet savcıları Hakan Kılıç ve Murat Uzun'u rahmetle andıklarını söledi.
Küçükyumuk, son dönemlerde yargının sürekli olarak olumsuz şekilde gündeme getirildiğini de üzüntü ile izlediklerini belirterek "Öyle ki, Cumhuriyet savcılarımızın ve hakimlerimizin yargısal faaliyetleri eksik bilgilerle kamuya yansıtılmakta bu durumda çoğu kişi tarafından, hakim ve cumhuriyet savcılarımızın haksız yere suçlanmasına neden olmaktadır" dedi.
Başsavcı Küçükyumuk, Midyat'ta yaptıkları faliyetleri anlattı.
Adalet Komisyonu Başkanı Ağırceza Hakimi Sezgin Güverçin de yapılan atamalar neticesinde toplam 15 hakim, cumhuriyet savcısı ve 50 yakın personel ile Midyat Adliyesi olarak hizmet vermeye çalışacaklarını söyledi.
Güverçin "Ayrıca yeni yapılan düzenleme ile Midyat Adliyesi Kadastro Mahkemesi merkezi kabul edildiğinden, merkeze bağlı ilçelerin kadastro davaları Midyat Adliyesi'nde görülecektir"dedi.
Mardin Barosu temsilcisi adına Avukat Halil Altunkaynak ise Türk yargı sitemindeki aksaklıkların, eksikliklerin olduğunu savunarak "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki ülkemiz aleyhinde açılan davalara baktığımız zaman adalet sistemimizin henüz arzuladığımız seviyeye ulaşmadığını çok açık bir şekilde göreceğiz" dedi.
Adli yıl açılışı konuşmaların ardından davetlilere kokteyl verilmesiyle sona erdi. - Mardin
Son Dakika › Yerel › Midyat'ta Yeni Adli Yıl Açılışı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?