Milli Eğitim Müdürü, Tarım İşçisi Aileleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Müdürü, Tarım İşçisi Aileleri Ziyaret Etti

Milli Eğitim Müdürü, Tarım İşçisi Aileleri Ziyaret Etti

Gaziantep'in Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündeş, kırtasiye malzemeleri alamadıkları için çocuklarını okula gönderemeyen tarım işçisi aileleri, ziyaret etti.

08.11.2012 11:46  Güncelleme: 11:49

Gaziantep'in Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, maddi imkansızlıklar nedeniyle kıyafet ve kırtasiye malzemeleri alamadıkları için çocuklarını okula gönderemeyen tarım işçisi aileleri, çadırlarında ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Gündeş, Merkez İlk ve Ortaokul'u Müdürü İsmet Karaboğaz ve Müdür Yardımcısı İsmail Gündeşlioğlu ile birlikte 9 nüfusu olan Doğan ailesini ziyaret etti. Maddi imkansızlık nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen aileyi ziyaret eden Gündeş ve beraberindeki heyet, çocukların velileri ile bir süre sohbet etti. Gündeş, öğrencilik dönemlerinde kendisinin de tarım işçisi olarak çalıştığını belirterek, "Çalışmak ayıp değil. Elbette ailenizi muhtaç duruma düşürmemek için çalışacaksınız. Ama siz çalışırken çocuklarınızın okula gitmesini de sağlayacaksınız. Çocuklarınızın eğitimini de engellemeyeceksiniz. Eğer yardıma ihtiyacınız varsa ilçemizin eğitime önem veren Kaymakam Vekili Hamza Türkmen var. Böyle bir kaymakamımız varken siz ve sizin gibi ailelerin yardım görmemesi ve çocuklarınıza eğitim yardımı yapılmaması mümkün değil. Ben ailenizin ve öğrenci çocuklarınızın durumunu hemen Kaymakam beyle görüşeceğim. Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ailenize gerekli yardımlar yapılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

15 yaşındaki Merkez Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Telli Doğan da, okula gitmek istediğini söyleyerek, "Okulumdan geri kalmak istemiyorum, ama ailemin durumu yok. Ailemin ekonomik durumu iyi olmadığı için okul masraflarımı karşılayamıyor. Bu nedenle okula gidemedim" dedi.

Anne Elif Doğan ise, 7 çocuğu olduğunu hatırlatarak, "9 nüfuslu ailemizin geçimi için sabah namazından akşam geç saatlere kadar pamuk tarlalarında pamuk topluyoruz. Soğuk gecelerde de çadırlarda yaşıyoruz. Maddi imkanımız olsa çocuğumuzu okula neden göndermeyelim" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Müdürü, Tarım İşçisi Aileleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement