Minik Öğrenciler İtfaiyeyi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrenciler İtfaiyeyi Gezdi

Minik Öğrenciler İtfaiyeyi Gezdi

Zonguldak'ın Kdz.Kdz.

14.03.2013 11:59

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi İzmirlioğlu İlköğretim Okulu ana sınıf öğrencileri

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

Kdz. Ereğli İzmirlioğlu İlköğretim Okulu Ana sınıf öğrencileri İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarette Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali ateş, İtfaiye Amirleri ve İtfaiye Erleri ile birlikte Ana sınıf Öğrencilerine yangın, kaza, deprem ve doğal afetlerine ne şekilde müdahale ettiklerini ve bu durumda neler yapılması gerektiğini

anlattı. Ateş, ayrıca çocukların kibrit, çakmak, ocak ve elektrikli cihazlarla oynama merakı sebebiyle her yıl çok sayıda ev ve orman yangınlarının çıktığına dikkat çekerken, çocuklara evde ve açık alanlarda dikkat etmeleri gereken konular ile ilgili bilgile verdi.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından minikleri için yaptırılan İtfaiyeci kıyafetlerini giyen çocuklar Yangın Söndürme cihazı ile yangının nasıl söndürüldüğü ile ilgili tatbikat gerçekleştirdiler. Ardından İtfaiyeci kıyafetleri ile birlikte İtfaiye araçlarına binen öğrenciler sirenlerin yakılması ve aracın yangına gidiyormuş gibi merkezden çıkış yapması ile heyecanlanan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Ana sınıf Öğrencileri İtfaiyecileri ziyaret ederek hem bu mesleğin zorluklarını, itfaiyecilerin insan yaşamını kurtarmak için kendilerini nasıl tehlikeye attıklarını öğrendiler hem de kasklarını takıp hortumları ellerine alarak eğlenceli anlar geçirme fırsatı buldular.

Ziyarette ayrıca Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, öğrencilere çikolata ve şeker ikram ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Öğrenciler İtfaiyeyi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement