Mucize Çocuk" Artık Yürüyor - Son Dakika
Yerel

Mucize Çocuk" Artık Yürüyor

Sivas'ta, yaklaşık 2,5 ay önce vücudunun yarısı kamyon lastiğinin altında kalan ve şoförün durumu fark ederek durmasının ardından kriko yardımıyla kurtarılan 6 yaşındaki Yusuf Durmaz, yeniden yürüyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

11.06.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, yaklaşık 2,5 ay önce vücudunun yarısı kamyon lastiğinin altında kalan ve şoförün durumu fark ederek durmasının ardından kriko yardımıyla kurtarılan 6 yaşındaki Yusuf Durmaz, yeniden yürüyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ortopedi servisinden 11 Nisan'da taburcu edildikten sonra tedavisi evde sürdürülen Durmaz, yeniden adım atmaya başladı.

Akdeğirmen Mahallesi'nde kazanın meydana geldiği yerde arkadaşlarıyla oynayan ve yeniden yürümenin sevincini yaşadığını anlatan Yusuf Durmaz, AA muhabirine, uzun süre sonra sokakta oynadığı için mutlu olduğunu söyledi.

Kazanın nasıl olduğunu hatırlamadığını ifade eden Durmaz, "Kazadan sonra hastaneye kaldırdılar, ayağımı alçıya aldılar. Biraz iyi olduktan sonra hastaneden çıkardılar. Şimdi yürümeye başladım. Dışarı çıkıyorum, oyun oynuyorum, kapının önünden fazla uzaklaşmıyorum. Yürüdüğüm için çok mutluyum" dedi.

"Dede ben de böyle koşacak mıyım?"

Yusuf Durmaz'ın dedesi Fazlı Durmaz ise kaza nedeniyle üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Buna da şükür. Allah'ın emri böyleymiş. Bunu yapan vatandaş, isteyerek yapmadı. Bu vatandaşı suçlamak doğru değil. Bizim kimseyle bir problemimiz yok. Ne ben, ne annesi, ne babası hiç kimseden şikayetçi değiliz" diye konuştu.

Yusuf'un tekrar yürümeye başlaması ile büyük sevinç yaşadıklarını anlatan Durmaz, "Torunum yürümeye başladı. Torunumun beni en çok üzen kelimesi, çocuklar koştuğu zaman, 'Dede, ben de böyle koşacak mıyım?' diyordu. 'Oğlum, elbette koşacaksın' dedim. Yusuf'u içeriye bağlasan durmuyor. Canı sıkılmasın diye dağ, bayır gezdirmeye götürüyorum" ifadelerini kullandı.

Dede Durmaz, Yusuf'un kazanın şokunu hala üzerinden atamadığına da işaret ederek, hastanede tedavi gördüğü süre zarfında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

Kaza

Sivas'ta, 27 Mart'ta, Akdeğirmen Mahallesi 17. Sokak'ta arkadaşlarıyla oynayan 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi Yusuf Durmaz, bir kamu kurumuna ait M.B. (29) idaresindeki 58 NF 991 plakalı kamyonun sağ ön lastiğinin altında kalmıştı.

Durumu son anda fark eden M.B. kamyonu durdurmuş ve vücudunun yarısı lastiğin altında kalan Durmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve sağlık ekiplerinin ortak çalışmaları sonucu kriko yardımıyla kurtarılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mucize Çocuk' Artık Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement