Muğla'da Çocuk Oyunları Şenliği Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Çocuk Oyunları Şenliği Yapılacak

Muğla\'da Çocuk Oyunları Şenliği Yapılacak

Yerkesik Mahallesi'nde Metinbilim Enstitüsü Derneği tarafından 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde "4. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği" yapılacak.

21.05.2014 13:35

Yerkesik Mahallesi'nde 24 ve 25 Mayıs tarihlerinde, "4. Otantik Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Şenliği" yapılacağı bildirildi.

Metinbilim Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlik sırasında unutulmakta olan çocuk oyunları ve oyuncaklarının öğrenciler ve vatandaşlara sunulacağını söyledi.

Şenliğin çocukların kendi varlıklarını göstermelerine imkan tanıma amacına yönelik düzenlendiğini belirten Açıkgöz, "Şenlikte yakan top, beş taş, seksek, ip atlama, çember çevirme, topaç çevirme, çelik-çomak, yağ satarım bal satarım, aç kapıyı bezirgan başı, mendil kapmaca, dokuz taş, bilye gibi oyunlar oynanacak. Bu yıl Gana, Yemen, Kazakistan'dan da oyunlar sergilenecek" dedi.

Açıkgöz, iki gün sürecek şenlikte düdük, kaval, tüfek, hüppük, çamurdan oyuncaklar gibi el yapımı basit oyuncakların da yapılarak sergileneceğini kaydetti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenliğinin Muğla için de önem taşıdığına işaret eden Açıkgöz, şöyle konuştu:

"Yerelden ulusala ve ulusaldan uluslararasına seyretmesini hedeflediğimiz bu şenliğin, Muğla'ya turizm alanında yeni bir değer katması, deniz turizmi yanında bir kültür turizmi alanı olarak yöre turizmine zenginlik katması amaçlanmaktadır." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Çocuk Oyunları Şenliği Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement