Muhtarlara Halkla İlişkiler Konusunda İlk Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Muhtarlara Halkla İlişkiler Konusunda İlk Eğitim Verildi

Muhtarlara Halkla İlişkiler Konusunda İlk Eğitim Verildi

Kütahya Valiliği, tarafından muhtarlara yönelik hazırlanan "Muhtarlarımıza, Muhtarlar ile Birlikte Halkla İlişkileri Anlatıyoruz" projenin ilk eğitimi verildi.

04.09.2012 23:39  Güncelleme: 11:22

Kütahya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik hazırlanan "Muhtarlarımıza, Muhtarlar ile Birlikte Halkla İlişkileri Anlatıyoruz" konulu proje kapsamında ilk eğitim verildi.

Kütahya Vali Yardımcısı M. Haluk Saygı'nın başkanlık yaptığı eğitimde Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Cantürk Caner tarafından Halkla İlişkiler konusunda ilk eğitim verildi.

Proje kapsamında seçilen Kütahya Merkez İlçe Muhtarlarının eğitimi 13 Eylülde, Kütahya Belediye Kültür Sarayı Toplantı Salonunda, Şaphane Muhtarlarının eğitimi 18 Eylülde, Simav Eynal Kaplıcalarında, Pazarlar, Simav, Domaniç, Tavşanlı Muhtarlarının eğitimi ise 27 Eylülde, Tavşanlı Belediye Kültür Sarayı Salonunda, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar Muhtarlarının eğitimi 02 Ekimde Altıntaş Belediye Kültür Salonunda, Çavdarhisar, Gediz Muhtarlarının eğitimi 12 Ekimde Gediz Halk Eğitim Merkezinde, Emet, Hisarcık Muhtarlarının eğitimi 22 Ekim 2012 tarihinde Emet Belediye Düğün Salonunda yapılacak.

Kütahya Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden projenin amacıyla ilgili şu açıklamaya yer verildi; "Yapılan projede temel amaç, Muhtarlıklarımıza kurumunla ilgili çevreleriyle olumlu ilişkiler kurmasını sağlamak, etkin ve verimli bir iletişim ortamı yaratmaktır. Muhtarlıklarımızca uygulanacak halkla ilişkiler uzun sürede getiri sağlayan bir etkinliktir. Çalışmaların bir amacı da, kuruma uzun vadede olumlu bir kimlik kazandırmak ve bu kimliği devam ettirmektir.

Olumlu bir kimlik ise Muhtarlık kurumuna destek, güvenilirlik, çalışmalarında başarı getirmek demektir. Muhtarlarımızı ve halkı aydınlatmak ve onlara kamudaki çalışmaları benimsetmek, Muhtarlarımız ve halkta yönetime karşı olan olumlu davranışlar yaratmak, Muhtarlar ve halkın yönetimle olan ilişkilerinde işlerini kolaylaştırmak, Kamunun kararların isabet derecesini arttırmak için halktan bilgi almak, Muhtarlarımız ve halk ile işbirliği sağlayarak hizmetleri daha çabuk ve kolay görünmesini sağlamak, Muhtarlarımızın uygulama ve davranışlarında; halkın

istek, dilek, tavsiye, telkin ve şikayetlerinden yola çıkarak aksaklıkları

gidermek, Kamu yararlarına ilgili hususlara cevap vermeye çalışmak ve herkesin kişiliğine hürmet ederek sosyal sorumluluk duygusu yaratmak."

Açıklamada proje gerekçesi ise; "ilimizde görevli Muhtarlarımızın muhatap olduğu ve olacağı bütün hedef kitleler ile ilişkileri düzenleyerek, bu kitlelerin Muhtarlıklara karşı olan bilgisizliklerini, bilgiye, ilgisizliklerini ilgiye ve sempatilerini kurumsal kimliğe dönüştürmek, hedef kitleleriyle iletişim kurarken çift yönlü bir iletişim sürecini kullanmalarının sağlanması, bu çift yönlü iletişimi gerçekleştirmek için iletişimde hangi kanalların kullanılması gerektiğinin öğrenilmesi, Muhtarlık kurumu ile ilgili halkla ilişkilerinde, genel olarak kamuoyu oluşturma tekniklerinden nasıl yararlanmaları gerektiği, nelerden ve kimlerden bu konularda yararlanmalarının uygun olacağı ile öneri ve danışmanlık, kurumsal yayınlar (diğer kurumların yayınlarında yer alma)

mümkünse sivil toplum kuruluşları marifetiyle muhtarlıklar hakkında yayınlara olumlu konu olma, toplumla ilişkilere yönelik Muhtarlıklar hakkında imaja yönelik mesaj, kamuoyu yaratma etkileme, sosyal içerikli programlar hazırlanmasını içermektedir" denildi.

Proje kapsamında Kütahya'da 513 köy muhtarı ile 310 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 823 muhtar eğitim alacak. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlara Halkla İlişkiler Konusunda İlk Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement