Muratpaşa'dan Çevre Şenliği - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'dan Çevre Şenliği

Muratpaşa\'dan Çevre Şenliği

Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce Dünya Çevre Günü nedeniyle Değirmenönü Amfi Tiyatro’da Çevre Şenliği düzenlendi.

10.06.2015 15:26

Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce Dünya Çevre Günü nedeniyle Değirmenönü Amfi Tiyatro'da Çevre Şenliği düzenlendi.

Amfi Tiyatro'da Muratpaşa Belediyesi Kreş öğrencilerinin gösterileriyle başlayan şenlikte, Antalya genelinde Eylül 2014 ile Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen atık pil toplama yarışmasında en çok atık pil toplayan okullara, 2014-2015 dönemi Mavi Bayrak almaya hak kazanan otel ve tesisler ile "Muratpaşa Duvarları Çiçek Açıyor" projesine katkıda bulunan okullara ödülleri verildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAB)'nin Antalya genelinde Eylül 2014 ile Nisan 2015 dönemleri arasında düzenlediği atık pil toplama yarışmasında ilk beş dereceyi Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisindeki dört okul kazandı. Yarışmada Muratpaşa ilçe sınırları içinde bulunan Hanım Ömer Çağıran İlkokulu birinciliği, Ahmet Ferda Kahraman İlkokulu ikinciliği, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu dördüncülüğü, Atatürk Ortaokulu beşinciliği kazanırken, Döşemealtı Albay Süleyman Külahçı İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

Çevre Şenliği'nde Mavi Bayrak almaya hak kazanan Miracle Resort, Kervansaray, Barut Lara, Ramada Plaza, Clup Otel Sera, Botanik Exculisive, Turist Beach otelleri ile Karpuzkaldıran ve Mermerli Plajlarına ödülleri verildi.

"Muratpaşa Duvarları Çiçek Açıyor" projesine katkıda bulunan okullar ile çevre gönüllülerine de ödüller verildi. Şenlikte anaokullar ve ilkokulların yaptıkları gösteriler büyük ilgi topladı. Ödül törenlerinin ardından öğrenciler "Hayallerindeki Doğayı" hazırlanan heybelere boyadılar.

Şenlikte konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bütün atığını toplayarak değerlendiren bir Muratpaşa'yı oluşturmak için çaba sarfettiklerini belirterek, "Bütün komşularıyla birlikte atığını toplayan bir kent olmalıyız. Bu konuda dayanışma, ruh ve eylem birliği içinde olmak istiyoruz. Müdürlüğümüz proje çalışmalarını yürütüyor. Ego insandan eko insana geçmeliyiz. Bu geçişi oluşturmak için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'dan Çevre Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement