Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

Muş Belediyesi\'nde Toplu İş Sözleşmesi

Muş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

24.12.2013 12:40

Muş Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Muş Şubesi Başkanı Yaşar Kalır, işçiye 2 yıllık verilen yüzde 30 zammın olumlu olduğunu söyledi. Başkan Yaşar Kalır, "Hizmet-İş Sendikası ile Muş Belediye Başkanlığı arasında 2 aydan beri yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutabakatla sonuçlanmıştır. Muş Belediyesi'nde çalışan 225 işçiyi kapsıyor. Toplu İş Sözleşmesi 2 yıl süreli olarak imzalanmış olup, işçilerimizin ücretlerine birinci yılda yüzde 15, ikinci yılda ise yüzde 15 oranında zam yapılmıştır. Belediyemizin tüm imkanlarını zorlayarak vermiş olduğu yüzde 30 zammı olumlu buluyoruz. Başta Belediye Başkanı Necmettin Dede olmak üzere, yetkili birim müdürlerine işçilerimiz ve sendikamız adına teşekkür ederiz" dedi.

Göreve geldiği günden buyana işçileri sıkıntıya sokmama adına elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını kaydeden Başkan Dede, Muş Belediyesi'nin borcu olmadığına dikkat çekti. Başkan Dede, "Belediyenin TEDAŞ'a borcu var. Bizim SSK borcumuz vardı, devletimiz belediyemizi bu borcu ödemeye mahkum etti ve borcu taksite bağlandırdı. Ödemelerimiz devam ediyor. Her ay SSK'ya borcumuzu düzenli olarak ödüyoruz. Yetkililer olarak, gelirlerimizi artırmadığımız müddetçe bu işçiye verdiğimiz parada bizim hiçbir zararımız olmaz. Yarın gelecek olan belediye başkanı işçinin maaşı konusunda 'sıkıntı çekiyorum' dememelidir. Eğer idaresini yaparsa, tahsilatını yaparsa hiçbir zaman belediye iş bünyesinde zarar etmez" dedi.

Yatırımların ise devletin katkı sunduğu müddetçe gerçekleşeceğine dikkat çeken Dede, işçilere yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür etti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement