Muş'ta 'Ab ve Dfd Proje Bilgilendirme' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 'Ab ve Dfd Proje Bilgilendirme' Toplantısı

Muş\'ta \'Ab ve Dfd Proje Bilgilendirme\' Toplantısı

Muş Valiliği tarafından Avrupa Birliği (AB) projeleri ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Doğrudan Faaliyet Destekleri (DFD) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

16.04.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valiliği tarafından Avrupa Birliği (AB) projeleri ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Doğrudan Faaliyet Destekleri (DFD) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Proje Koordinasyon Merkezi, AB Projeler ve Doğrudan Faaliyet Destekleri hakkında bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Zeliha Uyan başkanlığında düzenlenen toplantıya; Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, DAKA Uzmanı Fuat Görür, kamu kurumları, proje uzmanları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Vali Yardımcısı Zeliha Uyan'ın açılış konuşmasıyla başlayan program, DAKA Uzmanı Fuat Görür'ün doğrudan faaliyet destekleri ve DAKA destekleri hakkında sunumuyla devam etti.

Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz ise, projelerin yerel düzeyde bilinirliğinin arttırılması, ayrıca proje teklif sürecinin etkin kullanılmasının sağlanması, AB mali kaynaklarının kamu kurumları, STK'lar, özel kuruluşlar ve bireyler tarafından daha etkin kullanılması gerektiğini vurguladı. Solmaz, "Valilik Proje Koordinasyon Merkezi olarak ilimizde iki haftada 60 kişiye proje hazırlama eğitimi verildi. Bunun dışında sivil toplum örgütlerinin proje hazırlama kapasitelerinin artması yönünde bilgilendirme programları düzenlendik. Bu bilgilendirme programları çerçevesinde, proje hazırlayacak kurum ve kuruluşlar; eğitim, istihdam, güvenlik, çevre, tarım gibi birçok konuda proje hazırlasınlar. Böylece hazırlayacakları projeler ile hem kendilerine hem de ilimize katkı sağlarlar. Bugün burada düzenlemiş olduğumuz programın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

AB Projeleri ve Doğrudan Faaliyet Destekleri bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümüyle sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Ab ve Dfd Proje Bilgilendirme' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement