Muş'ta Kızılay'ın Kan Bağış Oranı Yüzde 50 Düştü - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kızılay'ın Kan Bağış Oranı Yüzde 50 Düştü

Muş\'ta Kızılay\'ın Kan Bağış Oranı Yüzde 50 Düştü

Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi, 2015 yılı kan bağış faaliyetleri kapsamında çadır kurdu.

07.09.2015 16:23

Kızılay Muş Kan Bağış Merkezi, 2015 yılı kan bağış faaliyetleri kapsamında çadır kurdu.

Kızılay Kan Bağış Merkezi, kan bağış oranın artması için valilik önüne çadır kurdu. 5 gün hizmet verecek olan çadırda, hedeflerinin 250 ünite olduğunu belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, bağış oranında ciddi bir düşüşün yaşandığını söyledi. Ramazan ayından itibaren kan bağışında düşüşün meydana geldiğini kaydeden Dr. Şeker, "Muş ilimizde kan bağış oranını yükseltmek ve ilimizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla sürekli organizasyonlar düzenliyoruz. Bu bağlamda otobüs, TIR ve çadır kuruyoruz. Valilik önünde kurduğumuz çadır ile hedefimiz 250 ünite iken şimdiye kadar 150 ünite aldık. İlk defa böyle büyük bir çadır kurarak hem halkın ilgisini çekmek hem de ilimizin kan talebini karşılamak için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Muş Kan Bağış Merkezi'nin aktif bir şekilde çalıştığının altını çizen Dr. Şeker, "Kan bağış merkezimiz ve personellerinin hepsi aktif bir şekilde çalışıyor. Çeşitli faaliyetlerle kan bağış potansiyelini arttıracağımıza inanıyoruz. Bunun için 6, 7 ve 8 Eylül tarihleri arasında ise yeni Muş Devlet Hastanesi bahçesinde çadır kuracağız" ifadelerini kullandı.

Kan bağışı oranındaki düşüşü önlemek için vatandaşlara çağrıda bulunan Şeker, "Bu organizasyonlar sayesinde ilimizin kan ihtiyacını karşılamak için çalışacağız. İlimizde zaman zaman düşüşler var. Özellikle Ramazan ayından itibaren kan bağışında ilgisizlik ve ciddi bir düşüş var. Yüz 50 oranında bir düşüş var. Bunun için tüm Muş halkımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen kan bağışı için organizasyonlarımıza gelin ve kan bağışında bulunun" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kızılay'ın Kan Bağış Oranı Yüzde 50 Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement