Muş Valiliği'nden Tüp Bebek Projesi - Son Dakika
Yerel

Muş Valiliği'nden Tüp Bebek Projesi

Muş Valiliği\'nden Tüp Bebek Projesi

Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından çocuk sahibi olamayan aileler için 'tüp bebek' projesi hayata geçiriliyor.

09.11.2012 09:43

Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından çocuk sahibi olamayan aileler için 'tüp bebek' projesi hayata geçiriliyor.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan SYDV'den sorumlu Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, SYDV'nin sosyal güvencesi olmayan ailelerin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaları için proje başlattığını kaydetti. Proje kapsamında anlaşma yapılan Acıbadem Hastanesi'nde yoksul ailelerin tüp bebek giderlerinin karşılanmasının sağlanacağını ifade eden Hüseyin Göktürk; "SYDV, pahalı bir yöntem olan tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmayı hayal eden aileleri umutlandırdı. Proje kapsamında Muş'ta 12 ailenin tüp bebek masrafları karşılanacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Sağlık Grubu işbirliğiyle tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılacağını belirten Göktürk; "Yol ve konaklama ücretlerini karşılayamayan ihtiyaç sahibi ailelerin ücretleri ödenecek. Yıllardır tedavi görüp bebek sahibi olamayan ailelerimizin bu projeyle belki de evlat hasretleri sona erecektir ve hayallerine kavuşacaklardır. Tüp bebek giderleri tamamen Acıbadem Hastanesi tarafından karşılanacaktır. Projenin hedef kitlesi 23-39 yaş aralığındaki tıbbi muhtaçlık belgesine sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu 60/C-1 kapsamında sigortalı olanlar, yeşil kartlılar şeklinde sağlayanlar oluşturmaktadır" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Valiliği'nden Tüp Bebek Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement