Müslüman Bilginleri" Atölyelerine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Müslüman Bilginleri" Atölyelerine Yoğun İlgi

Müslüman Bilginleri" Atölyelerine Yoğun İlgi

Kocaeli Bilim Merkezi’nin düzenlediği Müslüman bilginleri tanıtan atölyelerde eğitimlerine devam ediyor.

04.07.2015 14:09

Kocaeli Bilim Merkezi'nin düzenlediği Müslüman bilginleri tanıtan atölyelerde eğitimlerine devam ediyor.

Kocaeli Bilim Merkezi, okulların tatile girmesiyle birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği atölyelerde eğitim devam ediyor. "Müslüman Bilginleri Keşfedin" sloganıyla düzenlenen atölyelerde İslam dünyasında önemli keşifleri olan 8 bilim adamının keşiflerinin anlatıldığı atölyeler yer alıyor.

Müslüman bilim adamlarının tarihte önemli icatları ve günümüzde pek bilinmeyen bilim adamların tanıtıldığı atölyeler haftanın altı günü devam ediyor. Atölyelerde hem Müslüman bilginler tanıtılıyor hem de buluşları öğrencilere öğretiliyor. 18 Haziran'dan başlayan atölyelere şu ana kadar 350 öğrenci katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölyeler 18 Temmuz'a kadar sürecek. 11.00-12.00 ve 14.00-15.00 saatleri arasında eğitim veren atölyelerde Müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı uygulamalı olarak öğrencilere aktarılıyor.

Eğitimler verildiği 8 Atölye isimleri şöyle: Abbas Bin Firnas'la İlk Uçuş Atölyesi, Uluğ Bey'in Gökkubesi Atölyesi, El Cezeri'nin Makineleri Atölyesi, El Biruni ile Zaman Ölçümü Atölyesi, El Razi'nin Sihirli Deneyler Atölyesi, İbn-i Nefis'in Kan Hücreleri Atölyesi, El Zehravinin Kemik Atölyesi, İbnü'l Heysem'in Aynaları Atölyesi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müslüman Bilginleri' Atölyelerine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement