Müzeler Günü - Son Dakika
Yerel

Müzeler Günü

Müzeler Günü

"Müzeler Günü" dolayısıyla düzenlenen resim, fotoğraf ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

22.05.2013 21:54

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nce

"Müzeler Günü" dolayısıyla düzenlenen resim, fotoğraf ve satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Hasan Karakaya, müzenin bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, müzelerin yeni nesiller tarafından daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla Müzeler Günü'nde resim, fotoğraf ve satranç yarışması düzenlediklerini söyledi.

Yarışmalara gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Karakaya,

"Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Kültür ve turizmin vazgeçilmez mekanları olan müzelerin tanıtılmasına katkı sağlayan yarışmaları önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Resim yarışmasında Şükran Haylaz, fotoğraf yarışmasında da Melisa Erdemir birinci oldu. Satranç yarışmasında ise "Küçükler"de Ertuğrul Şentürk,

"Minikler"de Can Çabuk, "Yıldızlar"da da Yiğit Ülker birinciliği elde etti.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu tarafından verildi.

Tören, müze bahçesindeki kokteylle sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müzeler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement