Neü'de Edebiyat Okumaları Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Neü'de Edebiyat Okumaları Etkinliği

Neü\'de Edebiyat Okumaları Etkinliği

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları tarafından düzenlenen 'Edebiyat Okumaları' programının üçüncüsü Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

11.05.2013 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları tarafından düzenlenen 'Edebiyat Okumaları' programının üçüncüsü Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Programa NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Günil Özlem Ayaydın Cebe, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar katıldı.

Nazan Bekiroğlu'nun La: Sonsuzluk Hecesiadlı romanının değerlendirildiği programda, öncelikle yazarın eserini oluştururken bilinçli olarak kullandığı estetik unsurlar ortaya konularak onun dili kullanmadaki ustalığına vurgu yapıldı. Söz konusu eserde kelimelere cümle işlevi yükleyerek onlara anlam yoğunluğu kazandırması, "selinti, haykırmaklı, parılcaklı" gibi yazı dilinde bulunmayan kelimelere yer vermesi, noktalama işaretlerini kullanımındaki farklılık Bekiroğlu'nun özgünlüğü olarak değerlendirildi. La: Sonsuzluk Hecesi'ne tür olarak bakıldığında ise geleneksel roman türlerinden farklı bir konumda yer alışına vurgu yapıldı. 'Adem ile Havva' kıssasından yola çıkılarak yazılan eserin, anlatı türüne daha yakın olduğu, ancak romanın henüz tamamlanmamış bir tür olduğu düşüncesinden hareketle bu eserin roman kategorisinde değerlendirilmesi gerektiği tartışıldı.

'Edebiyat Okumaları'nın üçüncüsü, bir sonraki programda üzerinde konuşulacak olan Ahmet Ümit'in Sis ve Gece romanı hakkında bir değerlendirme yapılarak sona erdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü'de Edebiyat Okumaları Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement