Niğde'de Amatem Açılması Planlanıyor - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Amatem Açılması Planlanıyor

Niğde\'de Amatem Açılması Planlanıyor

Niğde'de Çocuk Koruma Kanunu Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Polisevinde düzenlenen toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı...

05.12.2013 13:29

Niğde'de Çocuk Koruma Kanunu Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Polisevinde düzenlenen toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Baro Başkanlığını temsilen Av. Ümmügülsüm Özdemir, koordinasyon kurulu üyesi kurumların müdürleri ile temsilcileri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Turgut Sak tarafından 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunun uygulanmasına ilişkin genel bilgi verildi.

Toplantıda, madde bağımlısı olarak tespit edilen çocukların spora başlaması, eğitimini yarım bırakan çocukların eğitim öğretime devam etmesinin sağlanması, okullarda madde bağımlılığı konusunda personel ve velilere yönelik eğitimler verilmesi, okullarda görev yapan rehber öğretmenlerin konu ile ilgili olarak eğitilmesi karar verildi.

Ayrıca, Niğde'ye Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) açılması için girişimlerde bulunulacağı bildirildi.

Madde bağımlısı çocukların ailelerine yapılacak ziyaretlerle konu hakkında bilgilendirilmeleri, madde bağımlısı çocuklar için özel eğitim ve kişisel gelişim seminerleri düzenlenmesi kararlaştırıldı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Amatem Açılması Planlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement