Niğde'de KAPDER ve GESİAD'dan NİMER Tanıtımı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de KAPDER ve GESİAD'dan NİMER Tanıtımı

Niğde\'de KAPDER ve GESİAD\'dan NİMER Tanıtımı

KAPDER ve Niğde Genç Sanayi ve İşadamları Derneğinin ortaklaşa hazırladığı SODES projesi kapsamında yapılan NİMER projesi tanıtıldı.

03.10.2013 15:45  Güncelleme: 15:50

Kapadokya Kadın Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği (KAPDER) ve Niğde Genç Sanayi ve İşadamları Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan SODES projesi kapsamında yapılan Niğde Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi (NİMER) kurulması projesinin tanıtım toplantısı Akmedrese'de yapıldı.

KAPDER Proje Sorumlusu Şükriye Güçlü, GESİAD Başkanı Mustafa Şan, ve GESİAD Kadın Girişimciler Başkanı Nurhan Nebol katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında, projenin istihdama katkı sağlamak amacıyla hazırlandığının altı çizildi.

KAPDER Proje Sorumlusu Şükriye Güçlü, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada; " İlimizde eksikliğini hissettiğimiz yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla istihdam yaratmak için projemizi hazırladık" dedi.

Güçlü, projenin SODES kapsamında kabul edilerek destek gördüğünü belirtti.

YAŞAM KALİTELERİ YÜKSELECEK

GESİAD Kadın Girişimciler Başkanı Nurhan Nebol ise 6 ay önce kurulan GESİD Kadın Girişimcileri Kurulu'nun 20'ye yakın kadın üyesi bulunduğunu belirterek; " Dernek olarak birlikte yapmış olduğumuz projeler ve proje ortakları ile ilin gelişmesine, işsizliğin azalması ve insanlar arasında iletişimin artması adına elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. Bu proje ile kırsal kesimden ilimize göçmüş, imkanı olmayan kadınlar ve gençler ekonomik sosyal hayata katılacaklar ve aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Özgüvenleri gelişecek yaşam kaliteleri yükselecek. Projemiz ile ilimizden 105 kişilik bir grubu bilgisayar işletmenliği, turizm rehberliği, sedef işlemeciliği, hediyelik eşya ve cam seramik işlemeciliği kurslarımız ile meslek sahibi yapmayı ve istihdam edilmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de KAPDER ve GESİAD'dan NİMER Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement