Nilüfer'de Tiyatro - Son Dakika
Yerel

Nilüfer'de Tiyatro

Nilüfer\'de Tiyatro

Nilüfer’deki 5. Tiyatro Festivali’nde ’Madde 9’ ve ’Hayyam’ isimli oyunları sahneledi.

03.04.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer'deki 5. Tiyatro Festivali'nde 'Madde 9' ve 'Hayyam' isimli oyunları sahneledi. Her iki oyun da tiyatro severlerden büyük alkış aldı.

27 Mart'ta başlayan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali, sanatseverlere tiyatro ziyafeti sunmaya devam ediyor. Festival kapsamında Ekim Sanat 'Hayyam' isimli oyunla seyirci karşısına çıktı. Sanat Mahal'de sergilenen oyuna tiyatro tutkunlarının ilgisi büyüktü. Ömer Naci Topçu'nun yazdığı Göksel Arslan'ın yönettiği oyunda Hayyam'ı Emre Narcı sergiledi.

Rasathanede yaşamı sorgulayan bir adamın hikayesinin anlatıldığı oyunda, Hayyam'ın hiç bilinmeyen hayatına ışık tutuluyor ve sadece şarap içip rubailer yazan bir adamın ötesinde bir bilim adamı olduğuna vurgu yapılıyor. Tek kişilik oyunda, o dönemin siyasi yapısı, bilimin ve sanatın yeri ve Hayyam'ın, bir hükümdarın danışmanı olacak kadar yükselmesi anlatılıyor. Hayyam 9 Nisan'da da Uğur Mumcu sahnesinde sergilenecek.

Tiyatro Neki'den 'Madde 9' isimli oyunu Nilüfer'de sahneledi. Uğur Mumcu Sahnesi'nde izleyici ile buluşan oyunun yazarı Merve Engin. Melis Öz'ün yönettiği oyunda Merve Engin ve Erçin Işık rol alıyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nilüfer'de Tiyatro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement