Öğrencilerden Engellilere Destek - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden Engellilere Destek

Öğrencilerden Engellilere Destek

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü 'Altın Kapak Sandalye'ye projesine toplumun her kesiminden destek sürüyor.

05.12.2012 12:20

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yürüttüğü 'Altın Kapak Sandalye'ye projesine toplumun her kesiminden destek sürüyor. Özel Tunçsiper Okulları'nın öğrencileri kermesten elde ettikleri gelirle 3 tane akülü sandalye alarak engellerin kaldırılmasına katkı sundu.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Engelliler Meclisi'nin 'Altın Kapak Sandalye'ye projesine destek veren Özel Tunçsiper Okulları'nı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez'in de hazır bulunduğu ziyarette öğrencilere seslenen Pala, bünyelerinde Çocuk, Kadın, Engelli ve Gençlik meclislerinin ve 34 çalışma grubunun bulunduğunu söyledi. Kent Konseyi'nin yapısı hakkında bilgi veren Pala, Özel Tunçsiper Okulları'nda okuyan öğrencilerin çok anlamlı bir iş yaptığını belirtti. Yarının büyükleri ve yöneticileri olan öğrencilerin anlamlı ve faydalı işler yapmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Pala, "Çalışmanızla insanlığa ve topluma katkı sağladınız. Kampanyanızda elde ettiğiniz gelirlerle aldığınız akülü sandalyelerle engelli bireylere destek oldunuz. Bu araçlar, yürümekte zorlanan ve araçları almak için maddi imkanı olmayan insanlara verilecek. Tüm öğrencilerimize ve kampanyaya bir araçla katkı sunan okulun kurucusu Nezih Tunçsiper'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özel Tunçsiper Okulları Müdiresi Arife Koman ise, her yıl sosyal sorumluluk projesi adıyla çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle spor öğretmenlerinin öncülüğünde öğrencilerin çalışma başlattığını söyleyen Koman, "3 hafta süren bir kermes düzenlendi. 1-2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz yiyecek getirdi. 5-6-7. sınıflar dahil bütün öğrencilerimiz, aileler ve öğretmenlerimiz ürünlerde satın aldı. Sonuçta ciddi bir para elde edildi. Çocuklar hem ne için çalıştıklarını öğrendi, hem de kitabın dışına çıkarak sosyal hayatın içerisindeki bir takım sıkıntıları sahiplendi. Güzel bir çalışma oldu. Toplanan rakamla 3 tane akülü sandalye alındı. Bir tane akülü sandalye de okul sahibimiz alarak katkı verdi. Elde edilen sonuç bizi mutlu etti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özel Tunçsiper Okulları öğretmenleri tarafından hiçbir şeyin engel olamayacağının anlatıldığı slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra Engelliler Meclisi üyeleri Mustafa Tıkız, Serpil Ünler, Nafız Softa, Özgür Fehmi Havados ve Naciye Demir tarafından yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere sunum yapıldı. 3 Aralık Dünya Engellier Günü'nün diğer özel günler gibi kutlanmaması gerektiğini ifade eden Mustafa Tıkız, bu anlamlı günde toplumun empati kurması gerektiğini söyledi.

(MŞ)

05.12.2012 11: 58: 10

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden Engellilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement