Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. Yıl Dönümü

Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tunceli'de kutlama programı düzenlendi.

16.03.2013 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tunceli'de kutlama programı düzenlendi.

Anadolu Öğretmen Lisesi Metin Bostancıoğlu konferans salonunda Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programa Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, resmi kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başlayan programda konuşan Anadolu Öğretmen Lisesi müzik öğretmeni Kazım Andiçi, öğretmenlik mesleğinin çağlara ve sınırlara sığdırılmayan bir meslek olduğunu belirtti.

16 Mart'ın mesleki heyecanın arttığı, anıların tazelendiği, birlik beraberlik duygularının pekiştiği, geleceğe ümitle bakabilmeye imkan sağlayan en önemli günlerden birisi olduğunu ifade eden Andiçi, şunları söyledi:

"Tunceli Anadolu Öğretmen lisesinde 15 yıllık mazisiyle öğretmen okulları zinciri içinde görevini her yıl artan bir heyecanla yerine getirmektedir. Öğretmen aday adayı gençlerimiz bilgi toplumunun bireyleri olarak dünya gençliği ve öğretmenleri ile yarışacak bilgi ve donanımla yetiştirilmektedir. Bu önemli ve ulvi görevi üstlenen öğretmenlerimizin, öğretmen aday adayı gençlerimizin günlerini kutluyor. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş Sezai Karakoç'un "Sürgün ülkeden başkentler başkentine" adlı şiirini okudu.

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz lise kurucu müdürü Haydar Güneş'e plaket verdi.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Ömer Fansa - TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement