Öğretmenlerin Yılsonu Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlerin Yılsonu Seminerleri Devam Ediyor

Öğretmenlerin Yılsonu Seminerleri Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4+4+4 yasasıyla değişen yeni eğitim sistemini anlatmak ve öğretmenlerin mesleki gelişimi sağlamak amacıyla başlattığı ilköğretim branş, sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik seminerler devam ediyor.

21.06.2012 15:01

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 4+4+4 yasasıyla değişen yeni eğitim sistemini anlatmak ve öğretmenlerin mesleki gelişimi sağlamak amacıyla başlattığı ilköğretim branş, sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik seminerler devam ediyor.

Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmenler için Özel Güneş İlköğretim Okulu'nda devam eden bu haftaki seminerde Zinnet Dilmen Anaokulu Müdürü Hacer Uluköylü, eğitimde materyal geliştirmenin ve kullanımının önemine yönelik bir sunum yaptı. Uluköylü, günümüz çocuklarının televizyon ve internetin bilinçsizce kullanımı nedeniyle hayal güçlerini geliştiremediklerini, televizyonun ve internetin her şeyi hazır olarak sunduklarını belirterek özellikle küçük yaştaki öğrencilerin henüz somut dönemde olmaları nedeniyle materyal kullanımının, bu yaştaki öğrenciler için daha verimli ve etkili olduğunu söyledi.

Her materyalin her çocuğa uygun olmayacağını, çocukların seviyelerine ve çevre şartlarına göre materyal geliştirmenin ve kullanmanın daha uygun olacağını ifade eden Uluköylü, ayrıca çocukların televizyon sebebiyle uyku saatlerinin eskiye göre azaldığını vurguladı. Konuşmasında ilginç bir tespit yapan Uluköylü, bazı çocukların henüz okuma yazma bilmeseler de istedikleri televizyon kanalını veya internetten istedikleri oyunu açabildiklerini, anne-babaların da bu tür çocukları üstün zekalı olduklarını zannederek okulda da aynı başarıyı beklediklerini, yüksek beklentileri karşılayamayan çocukların da ailesi tarafından baskı altına alındığını belirtti.

İlerleyen saatlerde seminere katılan Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten de, öğretmenlerin yeni sistem ve okul türlerinin değişimiyle ilgili olarak yönelttikleri soruları cevapladı. Özten, ilk dört sınıf için ilkokul, ikinci kademe denilen 5,6,7 ve 8. sınıflar için ortaokul türlerine geçildiğini söyledi. Bakanlığın talimatı doğrultusunda bu iki kademenin mümkün olduğunca ayrı zaman veya mekanda eğitimlerine devam etmeleri için mevcut okul ve derslikleri buna göre tekrar düzenleyeceklerini belirten Özten, şuanda herkesin kafasında soru işaretleri olsa da sistemin zamanla oturacağını ifade etti.

Öğretmenlere yönelik seminerler, önümüzdeki hafta iki gün kendi kurumlarında, üç gün de yüz yüze eğitim için önceden belirlenen okullarda devam edecek. 29 Haziran'da yaz dönemi seminerlerin sona ermesiyle tatile çıkacak olan öğretmenler için 3 Eylül Pazartesi günü güz dönemi seminerleri başlayacak. Temel eğitim öğretmenlerine eğitim-öğretim yılı içerisinde hafta sonları ve yarıyıl tatilinde de seminerler verilmesi bekleniyor. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlerin Yılsonu Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement