Okula Uyum Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

Okula Uyum Eğitimi Başladı

Okula Uyum Eğitimi Başladı

Okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrenciler için Okula Uyum Eğitimi başladı.

08.09.2014 13:15  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5. sınıflara devam edecek öğrenciler için "Okula Uyum Eğitimi" başladı.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, okula merhaba diyen minik öğrenciler ile ortaokula başlayan öğrencileri ziyaret etti.

Ziyaret ettiği okullarda sınıfları gezen ve velilerin sorunlarını dinleyen Karataş, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin, alışkın olduğu ev ortamından ayrılarak değişik özellikler taşıyan okul ortamına geçişlerinde okul  kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, oyun, drama ve sportif  etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla 2006 - 2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren okullar açılmadan bir hafta önce uyum programı uygulaması yapıldığını belirtti.

"Bugün gördüğüm kadarı ile anneler ve babalar çocuklardan daha çok heyecanlı" diyen Karataş, şunları dile getirdi:

"Onları da çok makul görüyoruz. Çocuklar aileleri ve bizim için çok önemli. Anneler, babalar onların nasıl bir eğitim, öğretim ortamında bulunacaklarını merak ediyorlar. Hem onların merakını gidermek, çocuklarının emin ellerde olduğunu göstermek bakımından eğitim öğretim etkinliği dışında daha doğal bir atmosferde bu haftayı geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde de tüm okullarımızı ziyarete devam edeceğiz."

Birinci sınıfa yeni başlayan Iraklı Abdulq Ahmed Al-Nidawi ile de bir süre Arapça sohbet eden Karataş, Al-Nidawi'ye nereli olduğunu, ismini ve ailesinin nerede yaşadığını sordu. Minik öğrenciye başarılar dileyen Karataş, çikolata da ikram etti.

Karataş, Sinop merkez ve merkez köylerinde okula uyum eğitimi kapsamında 13 ilkokulda 575 birinci sınıf ve 9 ortaokulda 602 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okula Uyum Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement