Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Okullarda Karne Heyecanı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan, kas erimesi hastası 11 yaşındaki Yusuf İslam Yılmaz'a, karnesini Kaymakam Kadir Ekinci evinde verdi.

12.06.2015 14:34

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan, kas erimesi hastası 11 yaşındaki Yusuf İslam Yılmaz'a, karnesini Kaymakam Kadir Ekinci evinde verdi.

Gazipaşa'da yaşayan ve 5 yaşındayken kas erimesi teşhisi konulan Yusuf, yürüyemediği için evde eğitim almaya başladı.

Dördüncü sınıfa geçen 11 yaşındaki Yılmaz'ın karnesini, İstiklal Mahallesi'ndeki evinde ziyaretine gelen Kaymakam Ekinci'nin elinden aldı.

Karneyi inceleyen Kaymakam Ekinci, notları çok iyi olan Yusuf'u kutladı ve okuma azmini takdir ettiğini söyledi.

Ekinci, Yusuf ile kız kardeşi Süheyla'ya çeşitli hediyeler de sundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş da Yusuf'un 4'üncü sınıfa geçtiğini, önümüzdeki yıl da aynı sistemle evde eğitim alacağını bildirdi. Aktaş, "Hükümetimizin, devletimizin bu türlü faaliyetleri var. Bunu vatandaşlarımız bilmiyor. İlçemizde evde eğitim hizmeti vermeye devam edeceğiz. Yusuf İslam'ı başarısından dolayı kutluyorum" dedi.

"Akülü sandalyeye ihtiyaç var"

Anne Fatma Şenli, oğlunun akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Gelecek hafta Antalya'da rapor için kurula gireceklerini anlatan Şenli, "Eğer rapor onaylanırsa araç alınacak. Yusuf artık diğer arkadaşları gibi kendi başına oynamak istiyor" diye konuştu.

Oğlunun itfaiyeci ya da polis olmak istediğini dile getiren Şenli, "Masa başında da itfaiyeci olarak çalışabileceğini öğrenince mutlu oldu. Kendi durumunda çalışanlar olduğunu öğrenince daha da heveslendi" ifadesini kullandı.

Özel Eğitim Öğretmeni Refik Erdal ise gayretinden dolayı Yusuf'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullarda Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement