Olta Balıkçılarına Denetim ve Bilgilendirme - Son Dakika
Yerel

Olta Balıkçılarına Denetim ve Bilgilendirme

Olta Balıkçılarına Denetim ve Bilgilendirme

Geçtiğimiz günlerde balıklandırma çalışması yapılan Uşak'taki göletlerde İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler tarafından olta balıkçılarına yönelik olarak denetim ve bilgilendirme çalışması yapıldı.

15.09.2013 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde balıklandırma çalışması yapılan Uşak'taki göletlerde İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler tarafından olta balıkçılarına yönelik olarak denetim ve bilgilendirme çalışması yapıldı.

Uşak'ta olta balıkçılarının yoğun olarak avlandıkları göletlerin başında gelen Altıntaş- Mesudiye Göleti' nde sabah saatlerinden itibaren başlayan bilgilendirme ve denetleme çalışmaları geç saatlere kadar devam etti. Jandarma Ekiplerine Olta Balıkçılığı Federasyonu yetkilileri de eşlik ettiler.

Gölette amatör olarak avlanan 40 tan fazla ekibin denetlendiği çalışmada 2 ekibe de 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı avcılık yapmaktan dolayı tutanak tutuldu.

Jandarma Ekipleri tarafından olta balıkçılarına, 3/2 nolu Amatör ve Sportif Balıkçılığı Düzenleyen Tebliğ hükümleri konusunda bilgilendirmede bulunularak amatör olta balıkçılarının yakaladıkları balıkların boy limitleri göz önüne alınarak ölçümleri yapıldı. Olta Balıkçılarına özellikle sazan balığı için 40 cm olan boy limitinin balık stoklarının sürdürülebilirliği açısından önemi hakkında vurgu yapan Uşak İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, gölette amatör olarak avcılık yapan ve kişi başına 4 olta olan avlanma sınırını ihlal eden 2 amatör olta balıkçısı hakkında tutanak tuttular. Saatlerce süren bilgilendirme ve denetleme çalışması sonunda genel olarak amatör olta balıkçılarının kurallara uygun olarak avlandıkları görüldü.

Altıntaş-Mesudiye Göleti' nde yapılan bilgilendirme ve denetleme çalışmalarına eşlik eden Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay yaptığı açıklamada,

" Uşak İl Jandarma Alay Komutanlığımıza bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme ve denetleme çalışmasından dolayı son derece memnunuz. Özellikle ekipteki görevlilerin olta balıkçılığını düzenleyen tebliğdeki kurallar hakkındaki konulara hakimiyetleri çok iyiydi. En küçük detaylar hakkında bile bilgi sahibi olmaları olta balıkçılığına ve su ürünlerine verdikleri önemi gösteriyor. Özellikle avlanma boyu ve avcılık tekniklerinin kurallara uygun yapılması konusundaki özel dikkatleri bizlerinde devamlı üzerinde durduğumuz sürdürülebilir su ürünleri stoklarımız açısından son derece önemli. Bizler yasak avcılıkla mücadelede yıllardır birlikte çalışmaktan memnuniyetimizi dile getirdiğimiz Jandarma Ekiplerimizin, bir çoğu üyemiz olan olta balıkçıları üzerindeki denetimlerini daha sıklıkla yapmalarını istiyoruz. Böylelikle oto kontrolde başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Bugün 40 tan fazla ekiple avcılık yapan olta balıkçılarının nerede ise tamamının kurallara uygun olarak avcılık yaptıklarını görmekten çok mutlu olduk. Bizlerin asıl amacı ilk önce üyelerimizin daha sonra da tüm olta balıkçılarının doğaya ve kurallara saygılı avcılık yapmalarını sağlamak. Kurallara uygun avlanmayan 2 amatör balıkçıda umarım bundan sonra daha dikkatli davranırlar. Genel olarak bugün yapılan denetimden son derece memnun olduğumuzu belirtmek isterim" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Olta Balıkçılarına Denetim ve Bilgilendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement