Oltu'da Bal Üreticileri Birliği Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Bal Üreticileri Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Oltu Bal Üreticileri Birliği 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

13.02.2013 12:35

Oltu Bal Üreticileri Birliği 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezinde yapılan toplantıda 2012 yılı durum değerlendirmesi ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.

Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı Celal Uğurel, 2013 sezonunda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini, çalışmalarının yoğunlaşacağını ve birliğe üye arıcıların ihtiyaçları olan arıcılık malzemelerini ucuz fiyata temin edebileceklerini belirtti.

Arıcıların her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Uğurel, üyelerini çalışma zamanlarında belirli aralıklarla ziyaret edeceklerini kaydetti.

Yönetim kurulunun 2012'de yaptığı faaliyetleri birlik üyeleriyle paylaşan Tarım Danışmanı Şerafettin Akçay da organik bal üretimine geçilmesinin çok önemine dikkati çekti.

Organik arıcılığa geçişin artık kaçınılmaz olduğunu belirten Akçay,

"Organik bal üretmemiz bizim için büyük bir pazar oluşturacaktır. Ancak 'organik üretim yapıyorum' demekle iş bitmiyor. Yaptığımız işi belgelendirmemiz gerekiyor. Organik üretim faaliyetinde bulunmak isteyen arıcılarımız bir dilekçe ile Kontrol ve Sertifikasyon kuruluna başvuru yapmalıdır. Belgelerin tamamlanmasının ardından Sertifikasyon kurulu ile arıcı arasında sözleşme imzalanır" dedi.

Muhabir: Murat Yıldız/ Zehra Melek Çat

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oltu'da Bal Üreticileri Birliği Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement