CHP'li Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel, Kuşadası Ticaret Odası'na anlamlı bir ziyarette bulundu.
Yerel seçim adaylık süreci öncesi meslek kuruluşlarının görüş ve önerilerini almaya devam eden Ömer Günel, Esnaf Odası ve Şoförler Odası'nın ardından Kuşadası Ticaret Odası'nı ziyaret etti ve Başkan Serdar Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Kuşadası Ticaret Odası ziyaretinde Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel, partisinin belediye meclis üyesi Faruk Konuk ile partili arkadaşları eşlik etti.
SERDAR AKDOĞAN, " KUŞADASI'NIN SORUNLARI SAĞLAM İRADEYLE ÇÖZÜLÜR "
Karşılıklı görüş alış verişinin yaşandığı ve son derece samimi ortamda geçen ziyarette konuşan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, siyasi çalışmalar içerisinde aktif olarak çalışma yapmanın ciddi özveri gerektirdiğini belirterek, " Bu çalışmalar ciddi özveri gerektiren çalışmalardır. Hem hizmet adına onca harcanan zaman için hem de medeni cesaretinden dolayı Sayın Ömer Günel'i tebrik ediyorum. Ama asıl dikkat edilmesi gereken konu seçim çalışmalarına harcanan emeklerin seçimlerden sonra kesilmemesi. Bu enerji ve istek aynı tempoda devam etmeli. Bu gemi bizim gemimiz,
doğru olan süreç tamamlandıktan sonra birlik ve beraberlik içinde bu gemiyi en iyi şekilde yürütebilmek.
Kuşadası'nda iyi bir gelişme olduğu zaman hepimiz kazanıyoruz. Maalesef Kuşadası'nın bugünkü halinden kimse memnun değil. Bu durumun sorumlusu elbette tek kişi olamaz fakat bu durumu tersine çevirmek için yapılacak değişimler de var. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri de önerilerimize karşılık bulamamak. Kuşadası 2 bin metrekare alana sıkışmış durumda, kurum ve kuruluşların şehrin dışına taşınması gerekiyor. Bunlar da ancak irade ile gerçekleşebilecek durumlardır. Biz siyaset yapmayan buranın refahı için çalışan insanlarız. Kuşadası'nın sorunlarının çözümü için partililere de ciddi görevler düşüyor. Belli kriterleri taşıyan ve misyonu olan kişilerle yola çıkılmalı. Kuşadası'na hizmet etmek konusunda hem fikiriz. Seçildikten sonra kimlerin ne kadar çalışacağı önemlidir. Niyet yoksa proje de yoktur. Proje yoksa sorun vardır. Ancak vaatler gerçekleşirse sonuçlar doğar. Bizim görevimiz de yön vermek ve Kuşadası'nın gelişmesi için çalışmak " dedi.
ÖMER GÜNEL, " BELEDİYE BAŞKANLARI MEASTRO GÖREVİ YAPMALI, ODALARIN, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÖRÜŞLERİNDEN FAYDALANMALI "
Ticaret Odası yönetim kurulu üyelerinin kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel, " Belediye başkanının bir kentte maestro görevi gördüğüne inanıyorum. Odaları, kurumları, dernekleri çatısının altında toplayıp doğu bir iletişimle onlardan güç alabilmeli. Kurumlarla çatışmak yerine, köprü görevi görüp, doğru koordinasyonu sağlayabilmeli.
Siyaset hem zor hem de ciddi emek gerektiren bir oldu. Bu emeği verirken kentin geleceğini ilgilendiren her konuya hakim olmak gerekiyor. Ben özellikle sizin raporlarınızı yakından takip ediyorum. Ticari konularda hazırlamış olduğunuz bu raporlar, başka bir arayışa gerek kalmadan ciddi bir kaynak oluşturabilir. Kuşadası'na uyabilecek turizm alternatifleri araştırıldığında birçok kaynak çıkıyor. İki Oklu, Tepe Mahallesi ve Kaleiçi çok rahat dönüştürülüp, turizme katkı sağlayacak hale getirilebilir " dedi.
ÖMER GÜNEL, " KUŞADASI'NDAKİ 10 SORUNDAN 7'Sİ BELEDİYENİN İRADE GÖSTERMESİYLE ÇÖZÜLÜR "
Hazırlık çalışmaları sırasında bir çok raporu incelediğini kaydeden Belediye Meclis Üyesi Ömer Günel, tüm sorunların irade gösterilerek çözüleceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Kuşadası 2 bin metrekare alanda turizm yapmaya çalışıyor. Bunları değiştirmek adına bir çok çalışma yaptık, bir çok rapor hazırladık. 20- 25 yıllık sorunlar yumağının çözümü, önceden çalışarak olabilir. Yapılmayan vaatlerle değil. Birikmiş sorunlar ancak radikal bir başlangıçla çözülebilir. Bu başlangıca talip olan kişiler karalı, gözünü kara ve koltuk kaygısından arınmış olmalı. Biz bu kararlılığı göstermek adına yola çıktık. Her zaman ifade ettiğim gibi tek amacımız bu şehre hizmet etmek. O koltuğa oturulduğu anda 'bu şehrin sorunları nelermiş' demekle, bu sorunların çözülmesi mümkün değil. Bunun için önceden sistemli bir şekilde, yarın göreve başlanacakmış gibi çalışmak gerekiyor. Biz bu çalışmayı uzun zamandır yapıyoruz. Çalışmalarımızın meyvelerini mevcut iktidarımızla da paylaşmak istedik ama kabul görmedik.
Eğer niyet hizmetse küçük bir çivi bile bu şehir için kullanılabilir ama niyet bu değilse elinizdeki imkanlarınız da değerini yitirir. Örneğin Kuşadası'nın gerçekleşen bütçesi 85 trilyon ve Kuşadası'nın en büyük sorunu olan arıtma sisteminin maliyeti 12 trilyon. 50 yıllık bir turizm kenti olarak en büyük gereksinimimiz olan artıma sistemini hala hayata geçiremedik. Biz şehrin en önemli projelerini hayata geçiremiyorsa bunda niyet eksikliği ve kararlılık eksikliği vardır. Bizim gelecek için sunacağımız projelerimizde kendinizden bir parça bulacaksınız çünkü raporlarınızdan faydalanıyoruz. Ticaret odası bizim istediğimiz seviyeye gelmiştir. Kuşadası'na kaliteli hizmet verebilecek kapasitededir. Kuşadası'ndaki 10 sorunun 7 si belediye iradense muhtaç. Belediye bu noktada irade göstermediği sürece ne esnafın kalkınması ne de Kuşadası'nın bir adım öne geçmesi mümkün olamaz" - AYDIN
Son Dakika › Yerel › Ömer Günel'den Ticaret Odası'na Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?