Optimum'da En Anlamlı Sergi - Son Dakika
Yerel

Optimum'da En Anlamlı Sergi

Optimum\'da En Anlamlı Sergi

Hayata herkes kendi penceresinden bakar ve yaşamdan bambaşka kareler yakalar.

26.09.2013 14:00

Hayata herkes kendi penceresinden bakar ve yaşamdan bambaşka kareler yakalar. İşte Down sendromlu çocuklar ve gençler de kendi dünyalarının çerçevesine birbirinden farklı açılarla İzmir'i yerleştirdi.

Ulusal Down Sendromu Derneği öncülüğünde ve Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Bölümü koordinatörlüğünde down sendromlu çocuklara verilen fotoğrafçılık eğitimi, meyvelerini verdi. Down sendromlu çocukların gözünden İzmir fotoğraflandı ve Down Sendromlu Bireyler Gözünden İzmir" konulu sergi, Optimum Outlet'te ziyarete açıldı.

Down Sendromlu insanların hayatlarına ve bakış açılarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen projede Kızlarağası Hanı, Asansör, Kordon, Doğal Yaşam Parkı bu kez de onların objektifinden görüntülendi. Birbirinden özel 60 fotoğraftan oluşan sergi, Optimum Outlet'te düzenlenen kokteyl ile açıldı. Serginin açılışı Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ümit ATABEK ile Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Altunel tarafından gerçekleştirilirken, down sendromlu gençler de projede ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. "Tıpkı sizin gibiyiz, dostlar kromozom saymaz" sloganı ile Down Sendromuna dikkat çeken gençler herkesi projelerine destek olmaya çağırdı.

Ulusal Down Sendromu Derneği, herkesi 29 Eylül'e kadar Optimum Outlet'te açık olacak sergiye ve serginin son günü Karşıyaka'da gerçekleştirilecek Down Sendromu Yürüyüşü'ne davet etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Optimum'da En Anlamlı Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement