Ordu Büyükşehir'den Asfalt Hamlesi - Son Dakika
Yerel

Ordu Büyükşehir'den Asfalt Hamlesi

Ordu Büyükşehir\'den Asfalt Hamlesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kendi sorumluluk alanındaki tüm mahalle gurup yolları, ana arterleri asfaltlama hamlesi başlattı.

19.06.2014 12:25

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kendi sorumluluk alanındaki tüm mahalle gurup yolları, ana arterleri asfaltlama hamlesi başlattı. Türkiye'de Büyükşehir Belediyeleri arasında en büyük yol asfaltlama çalışma ile il genelinde toplam 750 km yol asfaltla kaplanacak.

30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte tüzel kimlik kazanan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yapılanmasını tamamladıktan sonra hizmet için kolları sıvadı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu'nun en büyük sorunları arasında yer alan yol-ulaşım alanındaki sorunu tamamen ortadan kaldırmak için büyük bir hamleye girişti.

İl genelinde toplam 750 km asfalt çalışması başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 30 km'lik bölümü kendi imkanlarıyla asfaltlayacak. Geriye kalan bölüm için büyük bir ihale açacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaya 742 konutun bulunduğu ve yıllardır ihmal edilen Terzili mahalle yoluyla başladı.

"TÜRKİYE GENELİNDE EN BÜYÜK YOL İHALESİ'

Bu amaçla düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Daire ve Şube Başkanlarının katıldı. Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 750 km yol asfaltlama çalışmasının büyük bir hizmet olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Türkiye'de Ankara ve İstanbul'da dahil olmak üzere en büyük sıcak asfalt yol ihalesine girmiş Büyükşehir Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi oldu. Tam 750 km sıcak asfalt yol ihale sürecini bu hafta başında süreci başlattık. Hedefimiz İki yıllık süre içerisinde 750 km sıcak asfalt ile Ordu'nun ana arterleri, grup yolları ve Büyükşehir ağının aşağı yukarı tamamına yakını sıcak asfaltla kaplamak ve konfore etmek olacak" dedi.

"ORDU YOLLARI SICAK ASFALT KAPLANACAK"

Yılmaz, artık yollara 'stabilize asfalt' döşeme işini tamamen ortadan kaldırdıklarını da belirterek, "Artık Ordu'da bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Daha önceki şekliyle stabilize asfalt yöntemini bıraktık. Yollarımız artık tamamen karayolları standartlarına uygun sıcak asfalt ile döşenecek. 20-30 yıl arasında garantili yollar ile mahallelerimizi sıcak asfalta kavuşmuş olacaktır" diye konuştu.

TOKİ'YE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Yılmaz, asfaltlama çalışmasını Terzili mahale yolundan başlatmalarının da ayrı bir önemi olduğuna dikkat çekti. Yörede inşaatı tamamladıktan ve yerleşime açıldıktan sonra adeta unutulan 742 TOKİ konutunun bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "742 konutluk TOKİ"de kalan vatandaşlarımız ilk önce yoldan daha sonra da doğalgazdan mağdur olmuştu. Şimdi yol ağını asfaltlıyoruz. Ayrıca bu ayın 26'sında (26 Haziran) başlatacağımız çalışma ile doğalgaz çalışmaları da başlatıyoruz" müjdesini verdi.

Konuşmanın ardından çalışmaların başarıyla yürümesi için kurban kesildi. Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun yaptırdığı duanın ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, asfalt makinesine çıkarak ilk asfaltı döktü. Aracı bir süre kullanan ve yola asfalt döken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Büyükşehir'den Asfalt Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement