Ordu Çevre Yolu Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu Çevre Yolu Başlıyor

Ordu Çevre Yolu Başlıyor

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'nun ulaşım alanındaki en önemli projelerinden birisi olan çevre yolunun yapımına yakında başlanacağını açıkladı.

23.02.2012 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'nun ulaşım alanındaki en önemli projelerinden birisi olan çevre yolunun yapımına yakında başlanacağını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı'nca geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Ordu Çevre Yolu Projesi ihalesini kazanan ortak girişimin yöneticileri Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Ordu Çevre Yolu projesi yapım çalışmaları hakkında Vali Orhan Düzgün'e bilgi veren Nurol İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Erdoğan ve Yüksel İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Hakkı Suha Ünsal, Ordu Çevre Yolu Projesi Yapım İşleri Projesi ihalesinin geçtiğimiz aylarda sonuçlandığını ve ihalenin Yüksel-Nurol-Özka-Doruk A.Ş.'nin oluşturduğu ortak girişimde kaldığını söylediler. Çevre yolu ihalesini alan firma yetkilileri, şantiye kurulacak alanlarla ilgili ön tespit çalışması yapmak üzere Ordu'da bulunduklarını ifade ettiler.

Projenin, yaklaşık 19 kilometre uzunluğunda çevre yolunun yapımından oluştuğunu, hafriyat işleri, yol yapım işleri, asfalt kaplama, yol işaretlemesi, yol drenajı ve küçük sanat yapıları projenin kapsamında yer aldığını belirten firma yetkilileri, projenin çift tüp toplam uzunlukları 3 bin 311 metre ve 2 bin 20 m olan iki adet tünel ve toplam uzunlukları 672 metre ve Bin 198 m olan iki adet 13.5 metre genişliğinde viyadük yapımlarını içerdiğini, projenin toplam bedeli 409 milyon TL olduğunu söylediler.

700 GÜNDE TAMAMLANACAK

Ordu Çevre Yolu projesinin, Orduluların uzun yıllardır beklediği önemli bir proje olduğunu belirten Vali Orhan Düzgün de, "Önümüzdeki haftalarda şantiyelerin kurulmasına müteakip yapım çalışmalarına başlanacak olan Ordu çevre yolu, Boztepe'nin arkasından başlayarak 19.5 km mesafede gerçekleşecek ve büyük bir bölümü tünel ve viyadüklerle geçilecek. 700 iş gününde bitirilmesi planlanan proje sonrası Ordu'nun trafik sorunu büyük ölçüde rahatlayacak. Ordu çevre yolunun yapımıyla şehrin ortasından geçen ve uluslararası yol niteliğindeki Karadeniz sahil yolu şehir içi trafikte sorun olmaktan çıkacak. Ordu çevre yolu projesinin yapımını, daha önce Karadeniz sahil yolu projesi kapsamında bu bölgede çalışmış ve iş yapmış olan Nurol-Yüksel ortak girişiminin almış olması işin süresi içinde tamamlanması için bir avantaj olarak görüyorum" diyerek, firma temsilcilerine çalışmalarında başarılar diledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement