Ordu'da Asfalt Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Asfalt Sezonu Açıldı

Ordu\'da Asfalt Sezonu Açıldı

Ordu İl Özel İdaresi, asfalt sezonunu açarken, Genel Sekreteri Selami Aydın, hedeflerinin bu sezon 300 kilometre asfalt olduğunu söyledi.

14.06.2013 16:30

Ordu İl Özel İdaresi, asfalt sezonunu açarken, Genel Sekreteri Selami Aydın, hedeflerinin bu sezon 300 kilometre asfalt olduğunu söyledi.

Ordu İl Özel İdaresi, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün 2013 yılı asfalt yatırım programında bulunan Perşembe ilçesi Efirli-Tepecik-Bekirli grup yolu ve Efirli Anadolu Öğretmen Lisesi yolunun 2,5 km'lik kısmının ikinci kat sathi asfalt kaplamasını yaparak, asfalt sezonu açtı.

Asfalt sezonunun açılışına Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, kurum müdürleri katıldı. Asfaltlama işlemi öncesinde kurban kesilirken, Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın yaptığı konuşmada, "2013 yaz sezonu asfalt mevsimini açacağız. İl Özel İdaresi yıl boyu, 7 gün 24 saat dört mevsim çalışan bir kuruluş. Ancak, asfalt niteliği itibariyle her zaman yapılabilen bir iş değil. Yaz mevsiminde sıcaklık derecelerinin belli bir seviyenin üzerinde çıkmasıyla başlanabiliyor. Bugün itibariyle bu bölgede sıcaklık derecesi 30 derece civarında olup, asfalt yapılabilecek hale yeni gelmiş durumda. Esasında geçen seneye göre, yedi gün civarında gecikmiş durumdayız. Havalar iyi ama sıcaklık dereceleri bir türlü yükselmedi. Bugün burada startı veriyoruz. 2013 yaz sezonu ve asfalt sezonu içerisinde Ordu'nun bütün ilçelerinde toplam 300 km asfalt yapacağız. Bu 300 km'nin 250 km'si köy yollarımızda bulunmaktadır. 50 km kadarı da belde belediyelerimizin bazılarıyla yapacağımız protokoller çerçevesinde gerçekleşecektir. Ben 2013 asfalt sezonumuzun başarıyla geçmesini ve kazasız, belasız bir iş sezonu olmasını temenni ediyorum. Sıcakta yapılan zor bir iş gerçekten. 180 derecede kaynayan asfaltın zeminle buluşması ve bu işçiliğin yapılması gerçekten çok zor. Beden gücü de gerektiren bir konu. Arkadaşlarımız bu konuda can siper hane mücadele veriyorlar. Ordu'ya, Ordu halkına hizmeti kutsal bir görev olarak görüyoruz. Bu konuda benden başlamak üzere, bu asfalt makinemizin musluğunu açan ustaya varıncaya kadar bütün şoförlerimize kolaylıklar diliyorum. Bizlere yardımcı olan başta ilçe kaymakamlarımız olmak üzere hepsine şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ise, "Bu sene asfalt sezonu Perşembe'den açılıyor. İl Özel İdaremiz asfalt işlerini Perşembe'mizin çok güzel bir köyü olan ama şehir özelliği taşıyan Efirli'den başlıyor. Ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Perşembe'den başlattıkları için de mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Asfalt gerçekten Ordu ve Karadeniz için yapımı zor bir yol. Bu bakımdan, bundan sonra yapılacak yollarda da betona ağırlık verilmesini diliyorum. Belki yapım maliyeti olarak ilk başta ucuz gelebilir ama asfalt, uzun vadede beton yola ağırlık verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Bu sene İl Özel İdaresi'nin son asfalt sezonu. Önümüzdeki seneden itibaren artık bu işlere büyükşehir bakacak. Ben önümüzdeki dönemlerde büyükşehrimize de başarılar diliyorum. Asfalt sezonunu buradan başlattıkları için de Özel İdare Genel Sekreterimiz Selami Aydın'a da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Asfalt Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement